By June 8, 2018 0 Comments Read More →

Rahsia Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

RAHSIA UBAT KENCING MANIS PALING BERKESAN

DIABETIS MELLITUS adalah Bahasa sainstifik bagi penyakit kencing manis yang merupakan salah satu penyakit daripada masalah metabolic. Banyak ubat-ubat kencing manis dikeluarkan bagi mengubati penyakit kencing manis tetapi bagaimana pendekatan yang paling baik bagi merawat penyakit ini. Dalam entry kali ini Shiemz akan berkongsi dengan anda SATU RAHSIA Ubat Kencing Manis Paling Berkesan.

Ubat kencing manis paling berkesan

Walaubagaimana pun sebelum Shiemz jelaskan dengan lebih detail lagi, kita kupaskan sedikit apakah yang dimaksudkan dengan penyakit kencing manis atau dikenali dengan bahasa sainstifik Diabetis. Kencing manis atau Diabetis adalah penyakit popular menyerang rakyat Malaysia. Punca penyakit kencing manis atau Diabetis berlaku apabila sistem badan tidak mampu mengurus gula dengan normal. Keadaan ini dikenali sebagai hyperglisemia iaitu kandungan gula yang tinggi di dalam darah.

Ia merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan yang melebihi paras normal. Badan memerlukan tenaga untuk melaksanakan tugas seharian. Jadi sumber tenaga datangnya daripada gula tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan pula.

Komplikasi boleh berlaku apabila kandungan gula dalam darah tinggi yang mana ia melibatkan masalah pada saluran darah. Ketika kandungan gula dalam darah tinggi, ia boleh mengakibatkan kerosakan pada dinding saluran darah dan secara tidak langsung kolesterol jahat mudah terenap padanya.

Ubat kencing manis paling berkesan

Hampir enam peratus daripada 800 000 kes barah yang didiagnos pada tahun 2012  berpunca daripada diabetis

Antara PUNCA terjadinya penyakit kencing manis atau Diabetis

 • Pengambilan gula dan makanan bergula yang tinggi
 • Pengambilan ‘refined carbs’ yang banyak
 • Tekanan darah tinggi
 • Tinggi kolesterol
 • Peningkatan berat badan
 • Merokok
 • Tidak mengambil sayur dan buah yang mencukupi
 • Tidak mengambil protein yang sihat dalam pemakanan
 • Tidak mengambil suplemen
 • Sejarah keluarga
 • Peningkatan usia

Antara SIMPTOM Penyakit Kencing Manis atau Diabetis

Pada peringkat awal, penyakit kencing manis tidak memberi apa-apa simptom. Tetapi apabila kencing manis menjadi semakin kronik, beberapa simptom akan muncul seperti :

 • Asyik ingin membuang air kencing (polyuria)
 • Asyik berasa haus (Polydipsia)
 • Asyik ingin nak makan (Polyphagia)
 • Kencing malam (nocturia)
 • Mendapat jangkitan kuman di kulit sebagai contoh carbuncle
 • Kaki merasa kebas ataupun tidak rasa bila berpijak
 • Kebas Tangan

Satu RAHSIA Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

Ubat Kencing Manis yang paling berkesan ialah VIVIX Shaklee. Yang mana di dalam VIVIX terdapat ramuan hebat yang dikenali sebagai RESVERATROL yang bersifat ANTI OKSIDA, ANTI INFLAMASI dan ANTI KANSER.

Ubat kencing manis paling berkesan

Kalau anda ingin tahu bahan-bahan yang terdapat di dalam VIVIX Shaklee memang sangat-sangat Superb dan menakjubkan. VIVIX Shaklee adalah sejenis cecair pekat berwarna merah seperti sirap yang terhasil daripada 4 bahan aktif semulajadi tumbuhan iaitu Muscadine Grape, Elderberry atau Sambucus Nigra, Purpple Carot dan Polygonum Cuspidatum. Terdapat 4 cara VIVIX Shaklee membantu pesakit kencing manis iaitu :

🍇 VIVIX Shaklee adalah Ubat Kencing Manis yang paling berkesan antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi dengan pengambilan VIVIX Shaklee secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan Kencing Manis atau Diabetes yang disebabkan oleh kerosakan gen.

🍇 Kandungan Polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine di dalam Ubat Kencing Manis paling berkesan iaitu VIVIX Shaklee akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis atau Diabetes.

🍇 Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam VIVIX Shaklee membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

🍇 Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan VIVIX Shaklee adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Ubat kencing manis paling berkesan
Ubat kencing manis paling berkesan
Ubat kencing manis paling berkesan 5
Ubat kencing manis paling berkesan 5
Ubat kencing manis paling berkesan 5
Ubat kencing manis paling berkesan 5

Bagi merawat penyakit kencing manis, ramai yang telah mendapatkan VIVIX Shaklee sebagai ubat kencing manis paling berkesan. Sekiranya anda mempunyai penyakit kencing manis, bolehlah berikhtiar dengan VIVIX Shaklee.

Apapun kita sekadar BERIKHTIAR tetapi PENYEMBUH adalah daripada Allah SWT.

Sekiranya anda sangat-sangat berminat untuk mendapatkan VIVIX Shaklee setelah anda mengetahui kandungan dan nilai sebenar VIVIX Shaklee, anda boleh menghubungi Shiemz untuk mendapat VIVIX Shaklee dengan harga yang berpatutan. boleh hubungi Shiemz seperti contact number di bawah atau boleh terus order ➳ KLIK SINI
(Ini adalah Harga Retail/Runcit. Walaubagaimanapun, anda disarankan untuk mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE untuk mendapatkan harga yang mampu milik dalam masa yang sama anda mampu menjana income dengan Business Shaklee)

Ubat kencing manis paling berkesan 13

Ubat Kencing Manis paling berkesan whatsapp

Posted in: shaklee

About the Author:

Post a Comment