By January 18, 2017 4 Comments Read More →

4 BAHAN AKTIF SEMULAJADI VIVIX SHAKLEE

TAHUKAH ANDA KANDUNGAN BAHAN SEMULAJADI YANG TERDAPAT DI DALAM VIVIX SHAKLEE?

TAHUKAH ANDA SETIAP KANDUNGAN BAHAN SEMULAJADI MEMPUNYAI KHASIAT TERSENDIRI?

Sebelum anda mengamalkan VIVIX Shaklee sebagai supplement tambahan untuk kesejahteraan kesihatan anda, sudah tentu anda WAJIB tahu setiap kandungan bahan yang terdapat di dalam VIVIX Shaklee. Betul tak?

Sebelum anda mengamalkan VIVIX Shaklee sebagai supplement tambahan untuk kesejahteraan kesihatan anda, sudah tentu anda WAJIB tahu setiap kandungan bahan yang terdapat di dalam VIVIX Shaklee. Betul tak?

Shaklee Vivix 1

Kalau anda ingin tahu bahan-bahan yang terdapat di dalam VIVIX Shaklee memang sangat-sangat Superb dan menakjubkan. Khasiat VIVIX Shaklee sangat luar biasa dari 4 bahan aktif semulajadi tumbuhan tersebut. Dengan pengambilan VIVIX Shaklee secara konsisten anda kan lebih sihat, lebih awet muda, lebih bertenaga dan badan anda boleh dikategorikan hampir sempurna hanya dengan 1 sudu teh VIVIX Shaklee setiap hari.

4 BAHAN AKTIF SEMULAJADI VIVIX SHAKLEE

a) Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu satunya anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.Ia mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang.

APA ITU RESVERATROL KANDUNGAN DI DALAM VIVIX SHAKLEE

Resveratrol adalah sejenis Anti-Oksida yang terdapat dalam buah anggur. Anti-Oksida sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada ‘berkarat’.
Mengikut kajial klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap Resveratrol paling tinggi.

Shaklee Vivix 2

KANDUNGAN RESVERATROL & ANGGUR MUSCADINE DI DALAM VIVIX SHAKLEE

Kalau nak tahu, anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan resveratoral berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur sepatutnya lebih cepat rosak (berkulat). Tetapi oleh kerana anggur muscadine ni perlu hidup, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak Resveratrol berbanding kawan anggur spesies yang lain.

Anggur yang dijual di pasaran Malaysia bukan jenis muscadine. Sebab itu boleh nampak kadang-kadang ada anggur yang sudah berkulat di pasaraya. Ia menunjukkan kandungan Resveratoral anggur itu tak berapa tinggi.

Sebiji buah anggur muscadine bersaiz sebesar buah golf, dan harga sebiji sahaja buah anggur anggur muscadine boleh mencecah hingga RM 100! Hebatnya!

CARA MUDAH & MURAH UNTUK DAPATKAN KHASIAT RESVERATROL DI DALAM VIVIX SHAKLEE
Shaklee telah memudahkan kita untuk mendapat khasiat dan kelebihan Resveratrol ini dalam bentuk suplemen yang dinamakan VIVIX Shaklee. VIVIX Shaklee berbentuk cecair dan boleh diminum.

VIVIX Shaklee mengandungi 10 kali ganda Resveratrol dari produk kesihatan Resveratrol yang lain. Ini kerana selain anggur muscadine, ia turut mengandungi tumbuhan yang juga tinggi kandungan resveratrol yang dikenali dengan nama polyganum cuspidatum.

PENYAKIT YANG BOLEH DIRAWAT DENGAN RESVERATROL DI DALAM VIVIX SHAKLEE
Banyak kajian klinikal telah dijalankan untuk mengetahui kelebihan Resveratrol. Alhamdulillah, kajian telah membuktikan ianya berkesan untuk merawat penyakit darah tinggi, kencing manis, kanser, alzheimer.

Resveratrol juga sangat digalakkan untuk mereka yang ingin awet muda malah ujian makmal yang dilakukan menunjukkan VIVIX Shaklee boleh membantu anda rasa muda 25 tahun!

 

b) Elderberry atau Sambucus Nigra

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional. Manfaat lain jus elderberry ialah

  • telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.
  • Kandungan vitamin yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengobatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteri.
  • Kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kanser, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
  • Meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengobati penyakit AIDS dan kanser.
  • Menurunkan kadar kolesteroldan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
  • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
  • Mencegah dan membantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas.
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

c) Purpple Carot

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids ,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah btanggungjawab pd warna merah menyala, biru dn ungu pd buah dn sayur. Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dn anti carcinogen. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

d) Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan prosespenuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan megurangkan berat badan.

VIVIX Shaklee 2

Sekiranya anda sangat-sangat berminat untuk mendapatkan VIVIX Shaklee setelah anda mengetahui kandungan dan nilai sebenar VIVIX Shaklee, anda boleh menghubungi Shiemz untuk mendapat VIVIX Shaklee dengan harga yang berpatutan. boleh hubungi Shiemz seperti contact number di bawah atau boleh terus order ➳ KLIK SINI (Ini adalah Harga Retail/Runcit. Walaubagaimanapun, anda disarankan untuk mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE untuk mendapatkan harga yang mampu milik dalam masa yang sama anda mampu menjana income dengan Business Shaklee)

VIVIX Shaklee 4

BELI 2 / 6 BOTOL VIVIX SHAKLEE

PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM70.00
PERCUMA POS KE SELURUH MALAYSIA
DAPAT SEMULA BONUS TUNAI DARIPADA SHAKLEE
BERNILAI RM 34 (untuk 2 botol) & RM 241 belian 6 botol (percuma 1)

PENJIMATAN HAMPIR RM300 & RM600 KESELURUHAN

TAWARAN KEAHLIAN SHAKLEE

* Keahlian Shaklee PERCUMA*
* Bonus TUNAI ahli
* PENJIMATAN AHLI sehingga RM300 untuk belian 2 botol
* Bimbingan dan tunjuk ajar

  (panduan pemakanan dan panduan menjana pendapatan  melalui Shaklee)

Link berkaitan : Manfaat dan Kebaikan VIVIX Shaklee

Posted in: shaklee, VIVIX

About the Author:

Post a Comment