By November 20, 2016 4 Comments Read More →

Multivitamin Shaklee (Nutrisi Tambahan) Terbaik

Mengapa badan kita memerlukan multivitamin Shaklee (nutrisi tambahan) terutamanya Multivitamin Vitalea Shaklee?

Multivitamin Shaklee Terbaik

Adakah anda pasti pemakanan yang anda ambil setiap hari memenuhi kriteria nutrisi yang diperlukan di dalam tubuh badan dan anda pasti tidak memerlukan multivitamin (nutrisi tambahan) dalam kehidupan anda seharian?

Adakah anda jamin kandungan pemakanan yang anda sediakan masih sempurna nutrisinya? Sudah tentu jawapannya TIDAK. Sebenarnya kita tidak dapat memastikan makanan yang kita ambil cukup zat, cukup nutrisi. Oleh itu, pengambilan multivitamin Shaklee (nutrisi tambahan) amatlah digalakkan kerana ia dapat membantu kita memenuhi keperluan zat dan nutrisi yang diperlukan dalam badan kita yang mana ia memberi 1001 kebaikan untuk jangka masa panjang kehidupan.

Jadi, ini adalah 10 sebab mengapa kita memerlukan multivitamin Shaklee (nutrisi tambahan) dalam diet kita seharian.

Kebaikan Multivitamin Shaklee

1) Nutrien, metabolisme dan energy ketika menurunkan berat badan

Nutrisi adalah kunci untuk metabolisma. Peningkatan metabolism dalam tubuh badan hasil tindakan nutrisi  adalah untuk menghasilkan energy terutamanya ketika menurunkan berat badan.

Nutrisi penting untuk menggerakkan energi (kalori) dalam memproses pelbagai bahan yang masuk ke dalam tubuh.

Kebanyakan mereka yang sedang menurunkan berat badan sudah semestinya menjaga pemakanan yang berkalori tinggi. Oleh itu, sudah sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk melengkapkan proses diet. Sekiranya nutrisi tidak mencukupi, kadar metabolisma pastinya terjejas sekaligus dan akhirnya proses untuk menurunkan berat badan akan menjadi semakin sukar dan perlahan!

Bila nutrisi berkurangan ketika menurunkan berat badan pasti anda akan kelihatan lesu dan tidak bermaya. Salah satu faktor utama disebabkan oleh kekurangan micro-nutrient dalam diet. Jadi dengan mengambil Multivitamin badan kita akan cukup segala micro-nutrient.

2) Faktor kesibukan

Kesibukan adalah salah satu faktor menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (kekurangan nutrisi) terutamanya bagi mereka yang sering bekerja di luar dan sekaligus tidak dapat memasak di rumah. Oleh itu mereka lebih memilih untuk mengambil makanan segera untuk menjimatkan masa.

3) Termusnah akibat dimasak

Nutrisi yang dimasak kadangkala lebih mudah terurai. Ini adalah kerana nutrisi yang terkandung dalam makanan yang dimasak hanya boleh bekerja pada suhu optimum (suhu badan manusia 35 darjah celcius) dan selebihnya ia akan memusnahkan nutrisi dalam makanan.

Oleh itu, nutrisi tambahan perlu dalam pemakanan kita seharian agar nutrisi yang terhapus di dalam makanan di masak dapat ditambah.

4) Stress (tekanan perasaan, kerja)

Tekanan perasaan atau stress boleh menyebabkan kehilangan magnesium dan beberapa nutrisi penting dalam badan. Kehilangan nutrisi boleh hilang secara senyap di dalam badan ketika anda stress!

5) Kualiti makanan yang semakin rendah

Kebanyakkan sayuran dan buahan hilang kualiti nutrisinya berbanding sayuran dan buahan yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Ini adalah kerana kebanyakan sayuran dan buahan zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia yang mana mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya. Jadi berhati-hati!

6) Pencemaran Alam sekitar

Dengan pembangunan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar semakian tercemar. Ini menyebabkan ketahanan tubuh semakin terancam, dan nutrisi hanya boleh diperolehi daripada makanan belum tentu mencukupi.

7) Tabiat memilih pemakanan

Ada kebanyakkan dari kita mengamalkan diet yang berunsurkan protein (daging dan makanan laut) sahaja untuk mendapatkan nutrisi harian sedangkan kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Manakala mereka yang mengamalkan pemakanan yang berunsurkan sayuran pula (tak makan daging, ayam, telur) sebenarnya mereka tidak mendapat cukup vitamin-vitamin B12, zinc dan calcium. Oleh itu pemakanan yang seimbang sangat digalakkan dalam diet seharian anda.

8) Tahap penyerapan nutrien yang rendah

Ada juga diantara individu tidak mampu menyerap nutrien dengan baik terutamanya golongan yang sudah berumur, menghadapi penyakit-penyakit kronik dan kekurangan metabolism dalam badan. Oleh itu mereka perlu nutrisi tambahan ini bagi membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan mereka sentiasa mencukupi.

9) Harganya yang murah

Ada diantara kita berkira untuk membeli multivitamin sedangkan secara puratanya sebiji pil multivitamin (diambil sebiji setiap hari) harganya tidak sampai RM1 pun.

Jika anda boleh menghabiskan wang anda untuk membeli handbag beratus ribu ringgit, bercuti ke luar negara mengapa harus memberikan 1001 alasan untuk membeli multivitamin yang harganya tidak sampai RM1 pun dan ia baik untuk kesihatan anda?

Seperti pepatah English berkata “IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE THEN TRY ILLNESS”. So fikir-fikirkanlah.

10) Role Model

YBhg  Tun Dr. Mahathir Mohammad salah seorang role model yang boleh kita contohi. Beliau berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya kini adalah kerana beliau mengamalkan pemakanan yang sihat dan beliau mengambil  1 pil multivitamin setiap hari (Multivitamin yang beliau amalkan ialah “Shaklee”).

1 MULTIVITAMIN SHAKLEE (NUTRISI TAMBAHAN) UNTUK 1 HARI

Bagi anda yang sudah mengamalkan pengambilan multivitamin (nutrisi tambahan) sebagai amalan harian, bagus! Bagi mereka yang belum mengamalkan pengambilan multivitamin (nutrisi tambahan) setiap hari, anda disarankan untuk berubah! Ia sangat penting untuk kekal hidup sihat.

Amalkan 1 multivitamin Shaklee (nutrisi tambahan) untuk 1 hari!

TAHUKAH ANDA?

1 botol Multivitamin Shaklee iaitu Vitalea Shaklee boleh dimakan berbulan-bulan. Harga Pasaran VITA-LEA biasanya adalah RM88.75, boleh dimakan untuk tempoh 4 bulan.

Kos Hanya 74 SEN SEHARI, RM22.20 SEBULAN!!

kebaikan multivitamin Shaklee 2

ANTARA TESTIMONI PENGAMAL VITALEA MULTIVITAMIN SHAKLEE

vitalea-testi-1

testi-vita-lea-shaklee

vitalea-testi-3

vitalea-testi-2

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi Shiemz di no talian di bawah.

trusted SID

 Konsultansi PERCUMA

Harga MAMPU MILIK

PELUANG PERNIAGAAN bersama SHAKLEE

 Daftar Ahli Shaklee 1176644

Thanks for reading!!

Posted in: shaklee

About the Author:

Post a Comment