Fungsi dan manfaat CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan
By January 22, 2018 0 Comments Read More →

Fungsi dan manfaat CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan

Apakah kebaikan dan fungsi produk terbaru Shaklee iaitu CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan kita. Mari kita selidik. Adakah anda tergolong dalam golongan mereka yang disebut di bawah? Rasa lemah dan tidak bermaya setiap hari Kulit kusam dan tidak berseri Mudah semput dan letih melakukan aktiviti seharian Penjagaan pemakanan yang tidak seimbang Mudah mendapat demam dan selesema Kualiti […]

Posted in: shaklee
Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga
By January 18, 2018 0 Comments Read More →

Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera bagi semua pengunjung ke blog Shiemz. Hari ni Shiemz nak story aktiviti hujung minggu bersama suami dan anak-anak baru nie. Baru nak update, kiranya macam throwback la. Hehe.. Sabtu baru nie selalunya kalau Sabtu, suami Shiemz ada aktiviti menganyuh basikal di Putrajaya Challenge Park (CPC), Putrajaya. Tapi memandangkan keadaan pagi […]

Posted in: Kisah Kehidupan
Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga
By January 17, 2018 0 Comments Read More →

Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga

Assalammualaikum WBT dan good morning untuk semua pengunjung ke Blog Shiemz. Hari nie Shiemz nak share sikit berkaitan masalah ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga anak ke-4 Shiemz baru-baru ini. Macamana boleh jadi ear discharge atau Cecairan kekuningan dari telinga? Dari apa yang Shiemz perhatikan, ear discharge @ cecairan kekuningan dari telinga nie berlaku […]

Posted in: Kisah Kehidupan
4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee
By January 5, 2018 0 Comments Read More →

4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Hari ini berkesempatan nak berkongsi dengan korang semua berkaitan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee, memandangkan bulan ini ada promosi Minyak Ikan Omega Guard Shaklee kan. Sebelum tu, Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera. Tidak dinafikan product minyak ikan terlalu banyak di pasaran yang boleh diibaratkan seperti cendawan yang tubuh merata-rata. Terlalu banyak sehinggakan ramai juga yang […]

Posted in: shaklee
Review Set Menyusu Shaklee Terbaik
By September 14, 2017 0 Comments Read More →

Review Set Menyusu Shaklee Terbaik

Review Set Menyusu Shaklee Hari ini Shiemz nak berkongsi dengan anda beberapa review sebenar tentang Set Menyusu Shaklee dan pengalaman Shiemz sendiri mengamalkan Set Menyusu Shaklee sejak 6 tahun yang lepas. Bagi anda yang mengalami masalah dalam penyusuan susu ibu, inilah cara terbaik untuk membantu. IKHTIAR adalah jalan yang terbaik. “Para ibu bendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tabun […]

Posted in: shaklee
16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan
By September 8, 2017 0 Comments Read More →

16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan

16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan dan Petandanya sebagai Rujukan buat anda Healing Crisis kerana suplemen tambahan adalah kesan yang dirasai oleh mereka-mereka yang mengamalkan suplemen atau nutrisi tambahan. Ini adalah kerana apabila tubuh badan yang mempunyai radikal bebas bertindak balas mengeluarkan toksin dan hasil pengambilan nutrisi tambahan, sel-sel baru tubuh badan terbina dengan sendirinya. […]

Posted in: shaklee, Uncategorized
7 Sebab Vitamin C Terbaik Perlu Untuk Ibu Menyusu
By August 25, 2017 0 Comments Read More →

7 Sebab Vitamin C Terbaik Perlu Untuk Ibu Menyusu

VITAMIN C  Terbaik adalah antara vitamin yang penting dalam memenuhi nutrisi harian kita. Walaubagaimanapun, dengan gaya pemakanan kita zaman kini belum tentu pengambilan sumber vitamin C Terbaik mencukupi. Terutamanya bagi mereka dikalangan ibu-ibu yang menyusukan anak.   Oleh itu, saya akan berkongsi 7 sebab mengapa ibu menyusu perlu mengambil vitamin C Terbaik dalam kehidupan seharian. […]

Posted in: shaklee
Cara Hilangkan Kuning Bayi Selepas Kelahiran
By August 17, 2017 0 Comments Read More →

Cara Hilangkan Kuning Bayi Selepas Kelahiran

Assalammualaikum WBT, salam sejahtera. Kali ini Shiem ingin berkongsi dengan anda tentang pengalaman dan cara hilangkan kuning bayi selepas kelahiran. Untuk pengetahuan semua, kesemua 4 orang anak Shiemz mengalami demam kuning. Cuma demam kuning mereka dalam kategori biasa (tidak teruk). Alhamdulillah. Tapi ia sangat mengundang kerisauan pada Shiem sepanjang tempoh 2 ke 3 minggu selepas kelahiran.     […]

Posted in: Kisah Kehidupan
Pengalaman Bersalin – Overdue (41 Minggu)
By August 4, 2017 0 Comments Read More →

Pengalaman Bersalin – Overdue (41 Minggu)

Assalammualaikum dan salam sejahtera bagi semua rakan blogger yang sudi menjengah ke Blog Shiemz. Shiemz doakan agar kalian semua dirahmati Allah SWT hendaknya. Amin. Kali ini Shiemz nak ambil peluang dan masa untuk update blog yang dah lama bersawang. hihi.. Nak bercerita tentang Pengalaman Bersalin Overdue dan melahirkan anak yang ke-4 kali ni memang lain […]

Posted in: Kisah Kehidupan
VIVIX Shaklee : Kaitan ‘Telomere’ Dengan Kesihatan
By March 21, 2017 0 Comments Read More →

VIVIX Shaklee : Kaitan ‘Telomere’ Dengan Kesihatan

Ini masih berkaitan tentang kesihatan. Bila kita ingat tentang kesihatan, wajib kita ingat tentang VIVIX Shaklee. Sebagaimana yang kita sedia maklum VIVIX Shaklee mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA. Badan kita sebenarnya terdiri dari berbillion2 sel yang membina tissue, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel […]

Posted in: shaklee, VIVIX