Uncategorized

16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan

16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan

16 Healing Crisis kerana suplemen tambahan dan Petandanya sebagai Rujukan buat anda Healing Crisis kerana suplemen tambahan adalah kesan yang dirasai oleh mereka-mereka yang mengamalkan suplemen atau nutrisi tambahan. Ini adalah kerana apabila tubuh badan yang mempunyai radikal bebas bertindak balas mengeluarkan toksin dan hasil pengambilan nutrisi tambahan, sel-sel baru tubuh badan terbina dengan sendirinya. […]

By September 8, 2017 0 Comments Read More →
Paracetamol Beralkohol?

Paracetamol Beralkohol?

Paracetamol pun ada alkohol!? Ya Allah, takutnya! Kena lebih berhati-hati memberi ubat pada keluarga kita selepas ini yek. Sejak dua menjak memilih Shaklee sebagai nutrisi tambahan, jarang sekali Shiemz dan keluarga terkena penyakit terutamanya anak-anak. Sebelum mengenali Shaklee, memang kerap ke Klinik. Maklum la, ubat FREE sebab boleh claim company suami. Macam-macam jenis pil ada. […]

By November 7, 2016 0 Comments Read More →
Birthday Treat | Flavour Kitchen Chef Riz

Birthday Treat | Flavour Kitchen Chef Riz

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Buat kalian yg menjengah ke blog Shiemz, Shimz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendakNYA. Meh nak story sket Birthday Treat untuk suami tersayang. Dari pagi ade Larian Spektra di UM, sampai terlupa nak kiss n wish kat hubby. Ahiks.. jangan kecik ati k hubby! Penat woo berlari… […]

By April 26, 2016 0 Comments Read More →
BERAS PUTIH, BERAS MERAH DAN BERAS HITAM

BERAS PUTIH, BERAS MERAH DAN BERAS HITAM

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Di dalam kesejahteraan kesihatan yang lebih baik, ape kata saya cadangkan anda menukarkan beras putih (biasa) kepada beras merah atau beras hitam. Manfaat beras merah/hitam ini bagus untuk diet yang ditempatkan sebagai pengganti manfaat nasi putih, dapat membantu menurunkan berat badan. Biji-bijan bergizi ini mengandung 110 kalori […]

By November 23, 2015 0 Comments Read More →
MUSIM MEMPELAM HARUM MANIS

MUSIM MEMPELAM HARUM MANIS

Assalammualaikum WBTSemoga kalian yang ziarah blog Shiemz diberkati dan dirahmati Allah SWT MEMPELAM HARUM MANIS Semua sedia maklum, sekarang di Perlis tengah musim Mempelam Harum Manis. Tengah Fenomena Harum Manis. Pagi nie abah called. Cerita bab ‘Harum Manis’. Ini dah macam cerita seram. Nak masuk ke dalam dusun mempelam Bukit Bintang tu pun jammed tak […]

Kelas Blog & FB ADS

Kelas Blog & FB ADS

Assalammualaikum WBT Kelas Blog & FB ADS Shiemz mendoakan hari minggu anda dirahmati dan diberkati Allah SWT hendaknya.  Kelas start pukul 10 pagi sebenarnya. Tapi topik awal ialah berkaitan blog. So, baget macam good good. Datang la lambat sikit. Heheh… Bagi ruang untuk encik suami pegi ride ke Janda Baik dulu. Konon nak dtg lambat […]

By April 4, 2015 1 Comments Read More →
Happy 9th Aniversary

Happy 9th Aniversary

HAPPY 9th ANNIVERSARY MY WONDERFUL HUSBAND.. MUahh!! For My both World Husband, Happy Anniversary to the most adorable, caring, handsome, macho, kurus and loving husband in the whole wide world. I LOVE YOU husband lillahitaala!! Alhamdulillah..Selama 9 tahun mengharungi rumahtangga bersama².. Susah senang bersama².. Di berikan 3 orang cahayamata yg sangat owesome, cute, comei, handsome, […]

By March 31, 2015 0 Comments Read More →
Contest “Segmen Pencarian Bloglist April – Mei 2015”

Contest “Segmen Pencarian Bloglist April – Mei 2015”

Blog Maria Fird ada buat contest “Segmen Pencarian Bloglist April – Mei 2015”. Bestnyerrr.. Mana tau rezeki kan… Jom join~!! 😉 Syarat Penyertaan: 1. Follow blog Maria Firdz 2. Follow +Maria Firdz dan like page ni: 3. Buat entry bertajuk “Segmen Pencarian Bloglist April – Mei 2015” 4. Copy banner di atas dan backlinkkan ke Entry ini. […]

By March 27, 2015 1 Comments Read More →
TESTIMONI SUAMI ISTERI & KOMPILASI NECK 6 MINGGU

TESTIMONI SUAMI ISTERI & KOMPILASI NECK 6 MINGGU

Assalammuaaikum WBT Shiemz doakan anda semua dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat. In sha Allah.. Hari ini adalah hari timbang untuk minggu yang ke 6. Alhamdulillah.. Happy sangat bila dpt turunkan 2.5 kg dlm 2 minggu nie. Sebelum nie turun sikit sahaja. Tapi atas cabaran dan persaingan sihat secara bjemaah dalam telegram dan bersaing rapat […]

By March 15, 2015 0 Comments Read More →
Pisang Cheese Meleleh VS Perut Mengelebeh

Pisang Cheese Meleleh VS Perut Mengelebeh

Assalammualaikum WBT Selamat berhujung minggu. Shiemz doakan agar hujung minggu anda dirahmati Allah swt hendaknya terutamanya bersama keluarga. Tajuk yang ingin Shiemz bincangkan di sini adalah berkaitan Pisang Cheese Meleleh VS Perut Mengelebeh. Sangat menarik topik ini kan?? Inilah masakanan inovasi yg diciptakan oleh peniaga di Malaysia. Sgt kreatif dan inovasi kan? Malangnya… kebanyakan inovasi […]

By March 7, 2015 0 Comments Read More →