shaklee

Simptom buah pinggang bocor atau rosak

Simptom buah pinggang bocor atau rosak

APAKAH SIMPTOM BUAH PINGGANG BOCOR ATAU ROSAK Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkait rapat dengan buah pinggang. Simptom buah pinggang bocor atau rosak selalunya bermula apabila di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli (penapis halus di dalam buah pinggang) berfungsi untuk yang menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.   Yang […]

By October 9, 2018 0 Comments Read More →
Demam campak chicken pox ada beza ke?

Demam campak chicken pox ada beza ke?

Masih confius samada anak kena demam campak Chicken Pox? Sama ke demam campak dengan ‘Chicken Pox’ tu? Nak bercerita pengalaman Hadzem kena Demam Campak Chicken Pox. Mula-mula ingat nyamuk gigit sebab ada 3,4 biji kat muka. Lama-lama macam banyak. Dalam hati berkata, kompom kena chicken pox! Agak mesti berjangkit dari taska. Sebab Kakngah ada cakap, […]

By September 26, 2018 0 Comments Read More →
Tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo

Tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo

TANDA, PUNCA DAN CARA MENGATASI PENYAKIT VERTIGO Entry kali ini Shiemz nak berkongsi dengan anda semua tentang tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo ini. Cara terbaik nak menggambarkan Vertigo tu senang je. Anda hanya perlu pusing setempat tubuh anda beberapa kali kemudian anda berhenti dan cuba berdiri tegak. Confirmed tak boleh kan?? Ada yang sampai terjatuh […]

By September 15, 2018 0 Comments Read More →
Kebaikan B Complex Untuk Tubuh Badan

Kebaikan B Complex Untuk Tubuh Badan

Di dalam kehidupan kita seharian kita memerlukan Kebaikan B Complex tidak kira kanak-kanak ataupun dewasa. Banyak kebaikan B Complex yang perlu kita tahu kerana vitamin B memegang peranan penting dalam tubuh badan. Vitamin B mampu membantu pertumbuhan, perkembangan serta fungsi tubuh lainnya. Untuk kehidupan seharian anda sepatutnya tahu kebaikan vitamin B dan penting adanya ia […]

By June 13, 2018 0 Comments Read More →
Rahsia Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

Rahsia Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

RAHSIA UBAT KENCING MANIS PALING BERKESAN DIABETIS MELLITUS adalah Bahasa sainstifik bagi penyakit kencing manis yang merupakan salah satu penyakit daripada masalah metabolic. Banyak ubat-ubat kencing manis dikeluarkan bagi mengubati penyakit kencing manis tetapi bagaimana pendekatan yang paling baik bagi merawat penyakit ini. Dalam entry kali ini Shiemz akan berkongsi dengan anda SATU RAHSIA Ubat […]

By June 8, 2018 0 Comments Read More →
6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

Entry kali ini nak menceritakan 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa. Sudah tentunya kebanyakkan diantara kita yang berpuasa akan Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa. Terdapat 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa untuk 6 jenis ketidakselesaan tersebut ialah  pedih ulu hati, sembelit, letih/lesu, sakit kepala, dehidrasi dan juga pertambahan berat badan.  

By May 21, 2018 2 Comments Read More →
Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Sayangilah jantung kita. Kebanyakan beranggapan penyakit serangan sakit jantung lebih cenderung menyerang lelaki tetapi hakikatnya serangan sakit jantung boleh berlaku kepada sesiapa saja tanpa mengira jantina. Mengikut Institut Jantung Negara (IJN) sebanyak 300,000 pesakit jantung menerima rawatan sakit jantung sebagai pesakit luar sepanjang tahun lalu. Manakala berdasarkan kajian Jabatan Perangkaan mencatatkan sebanyak 13.5 peratus kematian pada 2014. Ketua Pegawai […]

By May 18, 2018 0 Comments Read More →
Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Berpuasa, kekal bertenaga, susu tetap meriah! Inilah sahur ibu menyusu! Bulan Ramadhan bakal tiba tak lama lagi. Apa persediaan kita selain dari segi fizikal dan mental serta amalan kerohanian kita terutamanya bagi golongan ibu-ibu yang masih menyusukan anak? Sahur ibu menyusu sangat penting agar si ibu berpuasa terus kekal bertenaga tetapi susu tetap meriah. Ibu […]

By May 10, 2018 1 Comments Read More →
Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk timbang kati yang dikeluarkan oleh pengilang sangat banyak tumbuh bagaikan cendawan. Sebab itu ramai wanita diluar sana ingin menjadi founder produk skincare tanpa memikirkan atau menyelidik bahan yang dikeluarkan oleh pengilang produk kecantikan. Sebenarnya produk-produk timbang kati yang banyak yang dikeluarkan di Malaysia kebanyakkan skincare ‘Rebrand’ atau penjenamaan semula produk. Jadi siapa pun boleh […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →
Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare ke atas kulit pengguna. Apakah kesannya? Ramai yang telah mula mendapat Kesan Sampingan YOUTH Shaklee.  Antara feedback kesan sampingan selepas penggunaan produk ini ialah tampil dengan yakin dan selamat bilamana kulit wajah semakin berseri-seri, tidak kusam, tiada pori dan tiada lagi masalah blackhead/whitehead. Janji Shaklee adalah penjagaan kulit YOUTH bukan […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →