SET SHAKLEE

Tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo

Tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo

TANDA, PUNCA DAN CARA MENGATASI PENYAKIT VERTIGO Entry kali ini Shiemz nak berkongsi dengan anda semua tentang tanda, punca dan cara mengatasi penyakit Vertigo ini. Cara terbaik nak menggambarkan Vertigo tu senang je. Anda hanya perlu pusing setempat tubuh anda beberapa kali kemudian anda berhenti dan cuba berdiri tegak. Confirmed tak boleh kan?? Ada yang sampai terjatuh […]

By September 15, 2018 0 Comments Read More →
Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Sayangilah jantung kita. Kebanyakan beranggapan penyakit serangan sakit jantung lebih cenderung menyerang lelaki tetapi hakikatnya serangan sakit jantung boleh berlaku kepada sesiapa saja tanpa mengira jantina. Mengikut Institut Jantung Negara (IJN) sebanyak 300,000 pesakit jantung menerima rawatan sakit jantung sebagai pesakit luar sepanjang tahun lalu. Manakala berdasarkan kajian Jabatan Perangkaan mencatatkan sebanyak 13.5 peratus kematian pada 2014. Ketua Pegawai […]

By May 18, 2018 0 Comments Read More →
Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Berpuasa, kekal bertenaga, susu tetap meriah! Inilah sahur ibu menyusu! Bulan Ramadhan bakal tiba tak lama lagi. Apa persediaan kita selain dari segi fizikal dan mental serta amalan kerohanian kita terutamanya bagi golongan ibu-ibu yang masih menyusukan anak? Sahur ibu menyusu sangat penting agar si ibu berpuasa terus kekal bertenaga tetapi susu tetap meriah. Ibu […]

By May 10, 2018 1 Comments Read More →
Set Ketumbuhan Fibroid, Cyst dan Polyps

Set Ketumbuhan Fibroid, Cyst dan Polyps

Tahukah anda yang mana satu ketumbuhan antara Ketumbuhan Fibroid, Cyst dan Polyps yang boleh menjadi Kanser Servik atau Kanser Ovari? Apakah yang perlu anda lakukan sekiranya anda diagnosis menghidapi Ketumbuhan Fibroid, Cyst dan Polyps? Terdapat beberapa ujian yang boleh dilakukan untuk kita mengenalpasti Ketumbuhan Fibroid, Cyst dan Polyps yang boleh melindungi diri kita dari serangan […]

By March 3, 2017 0 Comments Read More →
Setiap Fungsi Vitamin Shaklee Set Hamil, Bersalin dan Menyusu

Setiap Fungsi Vitamin Shaklee Set Hamil, Bersalin dan Menyusu

Saya tak perlu vitamin Shaklee ketika hamil, bersalin dan menyusu. Saya tak mahu makan vitamin Shaklee sebab takut baby nanti besar. Makan multivitamin je cukup ketika hamil ni, tak perlu banyak-banyak vitamin Shaklee. Rata-rata itulah kenyataan yang saya terima. Sebenarnya pengambilan vitamin Shaklee sangat-sangat penting ketika hamil untuk persediaan ketika bersalin dan baik untuk tumbersaran bayi […]

By November 25, 2016 12 Comments Read More →
Set Kurus Shaklee – Pakar Set Kurus Shaklee Terbaik

Set Kurus Shaklee – Pakar Set Kurus Shaklee Terbaik

Nak kurus dan sihat dengan Set Kurus Shaklee? Nak kurus dan sihat dengan Set Kurus Shaklee kena tahu cara pemakanan dan guideline yang betul. Kebanyakkan orang yang mengambil Set Kurus Shaklee, mengadu bahawa mereka menggunakan Set Kurus Shaklee masih tak berjaya menurunkan berat badan. Bila ditanya bagaimana jadual cara pemakanan yang diamalkan mereka, ternyata cara […]

By November 13, 2016 1 Comments Read More →
Kenali Tekanan Darah Tinggi (Hypertension)

Kenali Tekanan Darah Tinggi (Hypertension)

Tekanan Darah Tinggi (Hypertension) adalah peredaran darah yang disebabkan oleh denyutan jantung  semasa tekanan yang dikenakan terhadap pembuluh arteri. Jangan ambil mudah bagi mereka yang menghidapi penyakit tekanan darah tinggi (hypertension) yang mana ia boleh membahayakan nyawa seseorang jika diambil mudah. Tekanan darah tinggi (hypertension) berlaku apabila tekanan darah meningkat naik secara tiba-tiba. Mereka yang […]

By November 4, 2016 3 Comments Read More →
Kolestrol Tinggi Pembunuh Senyap Anda

Kolestrol Tinggi Pembunuh Senyap Anda

Sebenarnya kolestrol boleh dicegah sebelum menjadi kolestrol tinggi dalam tubuh badan yang mana ia dapat mengancam nyawa seseorang. Banyak cara untuk mencegah dan menurunkan kolestrol tinggi tanpa ubat atau bahan kimia. Walaubagaimanapun kolestrol tinggi dalam darah akan semakin meningkat sekiranya seseorang mengamalkan pemakanan yang berlemak atau dengan erti kata lain mengamalkan gaya hidup yang tidak seimbang. […]

By November 2, 2016 2 Comments Read More →
PEDIH ULU HATI @ GASTRIK SEMASA HAMIL

PEDIH ULU HATI @ GASTRIK SEMASA HAMIL

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ ANDA SEDANG HAMIL? BERLAKU ‘PEDIH ULU HATI’ @ GASTRIC SEMASA HAMIL? DAH CUBA UBAT KLINIK TETAPI MASIH LAGI PEDIH ULU HATI? Sebenarnya memang ramai wanita mengalami masalah pedih hulu hati @ gastrik semasa hamil. Memang agak menyakitkan tetapi pedih ulu hati @ gastrik ketika hamil selalunya […]

By October 24, 2016 1 Comments Read More →