NECKchallenge

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   .  Shiemz doakan anda kurus dan sihat.. Hari nie Shiemz nak share testimoni dari sorang kakak bekas peserta NECK Batch 16 dan 18.  . Alhamdulillah bersyukur sangat dapat membantu peserta² dlm Program Now Everyone Can Kurus. Ada diantara para peserta yang mempunya sakit darah tinggi, […]

By October 4, 2016 1 Comments Read More →
KURUS Sebelum RAYA

KURUS Sebelum RAYA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Hi kawan² semua. Shiemz doakan anda semua dirahmati Allah SWT. Semoga anda semua yg membaca post ini kurus dan sihat. Puasa Ramadhan 2016 bakal menjelang 26 hari lagi. Bestnyer! Tak sabar rasanya nak berpuasa. Semoga Allah SWT memanjangkan usia kita semua untuk bertemu dengan Ramadhan Al-Mubarak. Alhamdulillah, […]

By May 12, 2016 0 Comments Read More →
NECK FOR BFMOMS

NECK FOR BFMOMS

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Selalu kita dengar Breastfeeding Mom sukar nak menurunkan berat badan.“Produce susu makin berkurangan la sejak diet nie”“Berat badan tak turun la walaupun menyusukan anak”Pelbagai lagi keluhan kita dengar dari Bfmom kan.Jangan tak tahu Program NECK pun support BFMoms tau.NECK menyediakan Group Exclusive bagi peserta NECK yang berhasrat […]

By January 19, 2016 0 Comments Read More →
Orang GEMUK perlu M.E.S.T.I

Orang GEMUK perlu M.E.S.T.I

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Hari ini Shiemz rasa nak share satu perkara sebab ramai yg pm Shiemz mengadu mereka susah nak turunkan berat badan dan cakap nak join Program NECK.Ada antara mereka, yg tertanya-tanya kenapa mereka susah nak turunkan berat badan dan ada certainnya cakap susah nak istiqomah nak turunkan berat […]

By December 13, 2015 0 Comments Read More →
5 PLAN YOUR MEAL

5 PLAN YOUR MEAL

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Plan Ur Eat and Eat Ur Plan! Plan ur meal!! Why?✔️ Saves moneyBila kita plan pemakanan kita, secara tidak langsung akan menjimatkan wang kita.✔️ Saves timeJimat masa. Cepat. Mudah. Tidak terpikir2 nak mencari makan. ✔️ LeftoversTiada pembaziran makanan. Sudah semestinya keperluan makanan yg kita beli itu bsesuaian […]

By September 3, 2015 0 Comments Read More →
PENGAMBILAN PROGRAM NECK BATCH 8 BERMULA

PENGAMBILAN PROGRAM NECK BATCH 8 BERMULA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Alhamdulillahirabbilalamin…Dah lama rupanya bersarang blog ku ini. Busy tahap melampau ke ape? hahahhaBanyak story ketinggalan. Baiklah.. Shiemz akan ambil mood utk update blog selepas ini. Sebelum tu Shiemz nak bgtau, pengambilan Program NECK utk batch 8 sedang bermula. Kalau sesiapa rasa nak KURUS dan SIHAT boleh PM […]

By August 20, 2015 0 Comments Read More →
TIPS MUDAH NAK MEMBAKAR KALORI DI BULAN PUASA

TIPS MUDAH NAK MEMBAKAR KALORI DI BULAN PUASA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Nak share something dengan korang semua. TAHUKAH ANDA, naik 1 anak tangga pun mampu membakar kalori kita? Sekiranya kita adalah seorang yang sibuk untuk bersenam, gunalah peluang yang ada dengan menaiki tangga di rumah ataupun di pejabat. Jadikan ‘naik-turun tangga’ sebagai rutin harian kita, bukan shj dapat […]

By June 25, 2015 0 Comments Read More →
TURUN 15.3 KG DALAM 8 MINGGU

TURUN 15.3 KG DALAM 8 MINGGU

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Shiemz doakan kalian dirahmati dan diberkati Allah SWT hendaknya. In sha Allah.. Shiemz nak share testimoni dari Abang Zaimiey peserta NECK Batch 3. Teruja melihat penurunan berat badan beliau dalam usia 45 tahun. Alhamdulillah… KONSISTEN / ISTIQOMAH==================== Seronok tengok Abang Zaimiey yg kuat semangatnya. Setiap 2 minggu […]

By May 28, 2015 0 Comments Read More →
Gara-Gara Flabby……

Gara-Gara Flabby……

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ [Throwback story] Shiemz doakan kalian semua dirahmati dan diberkati Allah SWT hendaknya. Dalam NECK sebenarnya dah ade trainer untuk guide semua peserta untuk workout HANYA DI RUMAH. Tapi sebagai seorang peserta yang sangat komited dan mempunyai passion yang bersungguh² nak firm & solid, shiemz ambil EXTRA EFFORT […]

By May 26, 2015 0 Comments Read More →
Cara-cara Mengurangkan Selera Makan

Cara-cara Mengurangkan Selera Makan

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Shiemz doakan korang Kurus dan sihat hendaknya.. Adakah korang antara yang susah mengawal selera makan? Shiemz nak share dengan korang cara nak mengawal selera makan bagi korang yang sedang berdiet. In sha Allah dengan mempraktikkan ape yang shiemz kongsikan nie, Shiemz yakin korang dapat kurangkan selera […]

By May 22, 2015 0 Comments Read More →