NECK

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   .  Shiemz doakan anda kurus dan sihat.. Hari nie Shiemz nak share testimoni dari sorang kakak bekas peserta NECK Batch 16 dan 18.  . Alhamdulillah bersyukur sangat dapat membantu peserta² dlm Program Now Everyone Can Kurus. Ada diantara para peserta yang mempunya sakit darah tinggi, […]

By October 4, 2016 1 Comments Read More →
MANA SATU KAKAK, MANA SATU ADIK

MANA SATU KAKAK, MANA SATU ADIK

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ . Mana satu kakak? Mana satu adik? Haha… Sebenarnya mereka berdua nie bukan kakak dan adik tetapi IBU DAN ANAK. Haha.. . Caye ke caye? . Bila mommy dah slim, anak pun terpaksa slim skali. Amacam, best kan? Kalau mereka ke mana², orang ingat mereka nie […]

By September 7, 2016 0 Comments Read More →
NECK FOR BFMOMS

NECK FOR BFMOMS

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Selalu kita dengar Breastfeeding Mom sukar nak menurunkan berat badan.“Produce susu makin berkurangan la sejak diet nie”“Berat badan tak turun la walaupun menyusukan anak”Pelbagai lagi keluhan kita dengar dari Bfmom kan.Jangan tak tahu Program NECK pun support BFMoms tau.NECK menyediakan Group Exclusive bagi peserta NECK yang berhasrat […]

By January 19, 2016 0 Comments Read More →
Orang GEMUK perlu M.E.S.T.I

Orang GEMUK perlu M.E.S.T.I

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Hari ini Shiemz rasa nak share satu perkara sebab ramai yg pm Shiemz mengadu mereka susah nak turunkan berat badan dan cakap nak join Program NECK.Ada antara mereka, yg tertanya-tanya kenapa mereka susah nak turunkan berat badan dan ada certainnya cakap susah nak istiqomah nak turunkan berat […]

By December 13, 2015 0 Comments Read More →
NECK talk @ Petronas Leadership Centre

NECK talk @ Petronas Leadership Centre

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Alhamdulillah.. Now Everyone Can Kurus semakin hari semakin dikenali. Semalam team di panggil untuk bagi talk berkaitan KURUS & SIHAT. Our founder Mr Firdaus yg bagi talk di depan lebih kurang 500 kakitangan Petronas di Petronas Leadership Centre. Sepanjang berada di event tu, Shiemz perhatikan punyalah ramai […]

By November 1, 2015 0 Comments Read More →
Tip Kecilkan Peha! Jom Sahut Cabaran!

Tip Kecilkan Peha! Jom Sahut Cabaran!

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Salam Kurus & Sihat buat Shiemz pada semua. Seriously since dapat turunkan berat badan (tak cecah ideal weight lagi), part yang paling susah nak kecikkan ialah LOWER PART (Peha,Betis,Lengan). Rasa geram bila tak kecik² bhgn tersebut. Bayangkan kaki kecik tapi sampai part peha ngn betis serupa macam […]

By October 27, 2015 0 Comments Read More →
3G (GEBU, GEMPAL, GEMUK)

3G (GEBU, GEMPAL, GEMUK)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 3G (GEBU, GEMPAL, GEMUK)======================Adakah anda tergolong dalam golongan 3G?Sekiranya anda merasakan ia sedang berlaku dalam diri anda, apa yang anda tunggu lagi?Jangan bertanya pada rakan anda “aku nampak gemuk tak?”. Sudah pasti jawapan yang bakal anda terima ialah, “taklah, tak gemuk lah, ok je”.Semua ayat yg keluar […]

By October 26, 2015 0 Comments Read More →
Gathering KREW NECK @ Seoul Garden

Gathering KREW NECK @ Seoul Garden

Assalammualaikum WBT Bismillahirahmanirahim . Citer semalam. Keluar dating dengan semua Krew Now Everyone Can Kurus (NECK) geng Gombak. Kak Tun, Kak Ash, Kak zara, Kak Eida dan Noraini. Kebanyakan kitaorang memang dari Batch 1 dan seterusnya dilantik utk jadi Krew NECK. Sehingga la sekarang. .  Yang boleh plan nak gathering sama-sama sebab Coach NECK belanja […]

By September 17, 2015 0 Comments Read More →
5 PLAN YOUR MEAL

5 PLAN YOUR MEAL

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Plan Ur Eat and Eat Ur Plan! Plan ur meal!! Why?✔️ Saves moneyBila kita plan pemakanan kita, secara tidak langsung akan menjimatkan wang kita.✔️ Saves timeJimat masa. Cepat. Mudah. Tidak terpikir2 nak mencari makan. ✔️ LeftoversTiada pembaziran makanan. Sudah semestinya keperluan makanan yg kita beli itu bsesuaian […]

By September 3, 2015 0 Comments Read More →
PENGAMBILAN PROGRAM NECK BATCH 8 BERMULA

PENGAMBILAN PROGRAM NECK BATCH 8 BERMULA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Alhamdulillahirabbilalamin…Dah lama rupanya bersarang blog ku ini. Busy tahap melampau ke ape? hahahhaBanyak story ketinggalan. Baiklah.. Shiemz akan ambil mood utk update blog selepas ini. Sebelum tu Shiemz nak bgtau, pengambilan Program NECK utk batch 8 sedang bermula. Kalau sesiapa rasa nak KURUS dan SIHAT boleh PM […]

By August 20, 2015 0 Comments Read More →