Kisah Kehidupan

Perbezaan Kontraksi Braxton Hicks dan Kontraksi Sebenar

Perbezaan Kontraksi Braxton Hicks dan Kontraksi Sebenar

Assalammualaikum WBT. Salam ukhuwah buat semua. Just nak sharing pregnancy kali nie. Sejak dua menjak dari kandungan 30 weeks hingga sekarang menginjak ke 38 weeks, perut Shiemz selalu mengeras. Tak tahu la samada baby MH tengah mengeliat ke ape. Kalau dia start mengeras, mula rasa sakit di bahagian uterus. Bila perut mengeras, mulalah tak boleh bernafas […]

By March 6, 2017 0 Comments Read More →
Baby Kecil Dari Usia Kandungan 36 Minggu

Baby Kecil Dari Usia Kandungan 36 Minggu

Refer ke Hospital Kuala Lumpur gara-gara baby kecil dari usia kandungan 36 minggu. Macam seramkan bunyinya kan? Hehe.. Actually 7hb Shiemz ade monthly check up di Klinik Kesihatan Tangling. Biasa la bila perut dah masuk 8 ni, check up 2 kali sebulan. So next check up 14hb pula. Nak dijadikan kisah, masa 7hb check up […]

By February 10, 2017 0 Comments Read More →
My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Salam Isnin buat semua rakan blogger. Shiemz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendaknya. Semalam berkesempatan bawa anak-anak tengok movie ‘Upin Ipin Jeng Jeng Jeng’. Memandangkan dah start cuti sekolah kan. Anak-anak ajak tengok Movie Upin Ipin. So, tak nak mengecewakan diorang, ku pun order je la online. Senang mudah dan tak payah nak beratur kan. […]

By November 28, 2016 0 Comments Read More →
Puding Roti Bakar Simple Sedap

Puding Roti Bakar Simple Sedap

  Semalam kerajinan melanda. Makanya, Shiem pun buat Puding Roti Bakar Simple dan Sedap. Haha.. Memang sedap pun. Buat semalam, semalam jugak finishh. Hehe.. Anak suami kemain puji melambung. Mama masak sedap la.. Esok mama buat lagi tau. Haha.. Memang sepanjang tempoh bulan Ramadhan nie, Shiemz masak sendiri. Dan tak cecah kaki ke PARAM pun. […]

By June 17, 2016 0 Comments Read More →
Menu berbuka / Moreh / Sahur

Menu berbuka / Moreh / Sahur

Salam Ramadhan Kareem Day 9 | Shiemz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendaknya. Semenjak dua menjak dah prepared barang² dapur, siap packed ikan ayam bawang semua siap², makanya mudahlah kerja memasak ku bila balik kerja. Sambal lado ni Shiemz dah masak siap² sekali banyak. So senang la keje ku kan… Balik rumah jer, keluarkan ayam/ikan […]

By June 14, 2016 0 Comments Read More →
LARIAN SPEKTRA | Joy Run | Universiti Malaya

LARIAN SPEKTRA | Joy Run | Universiti Malaya

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   Bagi anda yg menjengah ke blog Shiemz, Shiemz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendaknya. Alhamdulillah semalam berkesempatan melibatkan diri dalam larian Spektra | Joy Run 5KM di Universiti Malaya, Kuala Lumpur.     Seawal kul 5 pagi Shiemz dah bangun mandi dan prepare ape yg […]

By April 25, 2016 0 Comments Read More →