Kisah Kehidupan

Life Begin At Forty

Life Begin At Forty

Life Begin at FORTY? Apa yang selalu kita dengar tentang kenyataan ‘Life Begin At Forty’ adalah satu langkah kehidupan yang lebih enjoy. Yeke? Tapi kenyataannya ialah life begin at forty adalah satu kehidpan yang cukup matang dalam menempuh kehidupan, sudah merasai pahit manis asam garam sebuah kehidupan dan pastinya mereka yang telah menginjak ke usia […]

By March 20, 2018 0 Comments Read More →
My New Passion – Run!!

My New Passion – Run!!

Assalammualaikum WBT! Selamat pagi dan salam ceria buat semua rakan-rakan blogger yang dikasihi. Just nak sharing dengan korang, semalam Shiemz join Malaysia Women Marathon 2018 di Stadium Shah Alam dengan rakan Shiemz. Layan 5KM jer. Starting kan… Jangan gelojoh. Walaupun rajin juga Shiemz jogging tapi Shiemz selalunya layan 2.8KM jer dalam 26 minit macam tu.  

By March 13, 2018 0 Comments Read More →
Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga

Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera bagi semua pengunjung ke blog Shiemz. Hari ni Shiemz nak story aktiviti hujung minggu bersama suami dan anak-anak baru nie. Baru nak update, kiranya macam throwback la. Hehe.. Sabtu baru nie selalunya kalau Sabtu, suami Shiemz ada aktiviti menganyuh basikal di Putrajaya Challenge Park (CPC), Putrajaya. Tapi memandangkan keadaan pagi […]

By January 18, 2018 0 Comments Read More →
Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga

Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga

Assalammualaikum WBT dan good morning untuk semua pengunjung ke Blog Shiemz. Hari nie Shiemz nak share sikit berkaitan masalah ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga anak ke-4 Shiemz baru-baru ini. Macamana boleh jadi ear discharge atau Cecairan kekuningan dari telinga? Dari apa yang Shiemz perhatikan, ear discharge @ cecairan kekuningan dari telinga nie berlaku […]

By January 17, 2018 0 Comments Read More →
Cara Hilangkan Kuning Bayi Selepas Kelahiran

Cara Hilangkan Kuning Bayi Selepas Kelahiran

Assalammualaikum WBT, salam sejahtera. Kali ini Shiem ingin berkongsi dengan anda tentang pengalaman dan cara hilangkan kuning bayi selepas kelahiran. Untuk pengetahuan semua, kesemua 4 orang anak Shiemz mengalami demam kuning. Cuma demam kuning mereka dalam kategori biasa (tidak teruk). Alhamdulillah. Tapi ia sangat mengundang kerisauan pada Shiem sepanjang tempoh 2 ke 3 minggu selepas kelahiran.     […]

By August 17, 2017 0 Comments Read More →
Pengalaman Bersalin – Overdue (41 Minggu)

Pengalaman Bersalin – Overdue (41 Minggu)

Assalammualaikum dan salam sejahtera bagi semua rakan blogger yang sudi menjengah ke Blog Shiemz. Shiemz doakan agar kalian semua dirahmati Allah SWT hendaknya. Amin. Kali ini Shiemz nak ambil peluang dan masa untuk update blog yang dah lama bersawang. hihi.. Nak bercerita tentang Pengalaman Bersalin Overdue dan melahirkan anak yang ke-4 kali ni memang lain […]

By August 4, 2017 0 Comments Read More →
Air Selusuh Terbaik Air Tangan Suami

Air Selusuh Terbaik Air Tangan Suami

Air selusuh merupakan air yang digunakan untuk memudahkan dan melancarkan wanita ketika hendak melahirkan anak. Samada ia berkesan atau tidak, Shiemz kurang pasti. Sebenarnya Shiemz sendiri belum pernah praktikkan amalan air selusuh ini dari anak pertama hingga anak yang ke tiga. Hanya bergantung kepada air zam-zam, kurma, air bunga kembang Fatimah dan GLA Shaklee sebagai […]

By March 21, 2017 0 Comments Read More →
Perbezaan Kontraksi Braxton Hicks dan Kontraksi Sebenar

Perbezaan Kontraksi Braxton Hicks dan Kontraksi Sebenar

Assalammualaikum WBT. Salam ukhuwah buat semua. Just nak sharing pregnancy kali nie. Sejak dua menjak dari kandungan 30 weeks hingga sekarang menginjak ke 38 weeks, perut Shiemz selalu mengeras. Tak tahu la samada baby MH tengah mengeliat ke ape. Kalau dia start mengeras, mula rasa sakit di bahagian uterus. Bila perut mengeras, mulalah tak boleh bernafas […]

By March 6, 2017 0 Comments Read More →
Baby Kecil Dari Usia Kandungan 36 Minggu

Baby Kecil Dari Usia Kandungan 36 Minggu

Refer ke Hospital Kuala Lumpur gara-gara baby kecil dari usia kandungan 36 minggu. Macam seramkan bunyinya kan? Hehe.. Actually 7hb Shiemz ade monthly check up di Klinik Kesihatan Tangling. Biasa la bila perut dah masuk 8 ni, check up 2 kali sebulan. So next check up 14hb pula. Nak dijadikan kisah, masa 7hb check up […]

By February 10, 2017 0 Comments Read More →
My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Salam Isnin buat semua rakan blogger. Shiemz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendaknya. Semalam berkesempatan bawa anak-anak tengok movie ‘Upin Ipin Jeng Jeng Jeng’. Memandangkan dah start cuti sekolah kan. Anak-anak ajak tengok Movie Upin Ipin. So, tak nak mengecewakan diorang, ku pun order je la online. Senang mudah dan tak payah nak beratur kan. […]

By November 28, 2016 0 Comments Read More →