INFO SIHAT

PEDIH ULU HATI @ GASTRIK SEMASA HAMIL

PEDIH ULU HATI @ GASTRIK SEMASA HAMIL

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ ANDA SEDANG HAMIL? BERLAKU ‘PEDIH ULU HATI’ @ GASTRIC SEMASA HAMIL? DAH CUBA UBAT KLINIK TETAPI MASIH LAGI PEDIH ULU HATI? Sebenarnya memang ramai wanita mengalami masalah pedih hulu hati @ gastrik semasa hamil. Memang agak menyakitkan tetapi pedih ulu hati @ gastrik ketika hamil selalunya […]

By October 24, 2016 0 Comments Read More →
2 Jam di Office

2 Jam di Office

السّلام عليكم و رحمة الله Nak buat ape di tengahari hari Jumaat nie? Itulah selalu persoalan yg terpancul di bibir aku yg munggil nie pd rakan taulan… Kalu dulu Di Dato Onn, ade duit sket, leh la bawa diri ke Sogo @ Maju Junction @ sekitarnya… Tapi bila dok Putrajaya nie, x tau nak ke […]

By January 13, 2012 2 Comments Read More →
Akar Bunga Fatimah

Akar Bunga Fatimah

السّلام عليكم و رحمة الله Sambungan dari thread ‘souvenir dari Mekah‘, kali nie Shiemz dpt ‘Akar Bunga Fatimah’ dari kak kembo. Alhamdulillahhh akhirnya tercapai gak hajat nak akar nie… Thanks kak!! 😀 Kelebihan Akar Bunga Fatimah Setiap musim haji tiba, biasanya kita berkunjung ke tempat orang yang baru pulang dari haji atau umroh, selain air […]

By June 20, 2011 4 Comments Read More →
Pedih Ulu Hati Ketika Hamil

Pedih Ulu Hati Ketika Hamil

السّلام عليكم و رحمة الله Hari nie berkelapangan sidikit nak update blog. Alhamdulillah… itupun dpt idea nak update sket berkaitan dengan simptom² yg dialami oleh shiem sepanjang tempoh kehamilan. Memandangkan skrg nie dah 33 weeks. So, perot semakin membesar… Jalan pun semakin x berapa nak larat sangat dah…. Pastu sekarang nie sejak dua menjak kandungan […]

By May 23, 2011 1 Comments Read More →
2nd Trimester

2nd Trimester

السّلام عليكم و رحمة الله Lama x update blog… bz ngan family,bz ngan nak siap kan editing dan yg paling best ‘tahap kemalasan yang melampau’… ahiks… Alhamdulillah..sedar x sedar dah masuk 2nd trimester dah (14 weeks). Cepat mase berlalukan.. Peknen kali nie very difference… Makan x kuat, ghase mual², moody manjang @ sensitip manjang dan […]

By December 25, 2010 0 Comments Read More →
DUPHASTON aka Ubat Hormon

DUPHASTON aka Ubat Hormon

السّلام عليكم و رحمة الله Aku baru blk dr Gombak Medical Centre. Masalah aku mcm biase la ‘irrigular period’. Actually, aku dah 3 bln x period nieh… Kat ari² aku nie ghase ngilu². X sure nak period ke ataupun aku peknen. So aku ambek keputusan gi jumpa gynea la… Dari terjadieq benda² yg x diingini, […]

By September 5, 2009 30 Comments Read More →
Senaman Kegel @ Kemutan

Senaman Kegel @ Kemutan

“Duduk melunjur, bengkokkan lutut dan jarakkan kaki 12 inci antara satu samalain. Kemut otot-otot di sekeliling dubur (sama seperti ketika anda menahankentut) dan biarkan seberapa lama yang boleh – sehingga 20 saat. Rehatkan otottersebut perlahan-lahan, tarik nafas dalam-dalam dan ulangi proses ini. Senamanini boleh dilakukan ketika anda berdiri dalam bilik mandi, atau duduk (semasamemandu) atau […]

By August 11, 2009 15 Comments Read More →
Moh Kira Waktu Subur Wanita

Moh Kira Waktu Subur Wanita

Kenapa anda perlu tahu waktu subur wanita? Ada 2 sebab utama : 1. Untuk memudahkan mendapat zuriat 2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriatKedua-duanya adalah sama penting. Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan secara praktikal. Fahami Kitar Haid Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan, secara puratanya ialah 28-30 hari. Tetapi setiap wanita ada kitarannya […]

By June 10, 2009 2 Comments Read More →