By October 11, 2018 0 Comments Read More →

Buat Duit Dengan Mobile Spa TWB 12 hari RM2,027

BALIK MODAL RM2,027 DALAM TEMPOH 12 HARI BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA THE WALKING BEAUTY (TWB)

Memulakan bisnes Mobile Spa bermodalkan RM1,999, Aina yang berusia 25 tahun berjaya BALIK MODAL RM2,027 DALAM TEMPOH 12 HARI SAHAJA secara part time! Siapa kata buat duit dengan Mobile Spa TWB susah? Sebenarnya itu hanya sekadar cakap-cakap kosong bagi mereka yang tidak yakin dengan kemampuan masing-masing.

buat duit dengan mobile spa 3

Kisah Aina ini dikongsikan dari sharing Aina di dalam Free Preview didalam Group Whatsapp semalam berkaitan bagaimana Aina buat duit dengan Mobile Spa TWB. Aina sebenarnya bukan dari keluarga orang yang senang ditambah pula dengan keluarga yang sedang ditimpa pelbagai ujian, tetapi beliau tidak mengalah malah terus berusaha mendapatkan modal untuk menyertai Kursus Mobile Spa TWB. Bagi beliau, dengan menyertai Kursus Mobile Spa TWB ini mampu membantu beliau menyara diri dan keluarga sebab tanggungjawab keluarga terletak di bahu beliau.

Bila anda ba sharing dari Aina, anda pasti berasa kagum dengan semangat beliau dan kagum bagaimana mudahnya beliau buat duit dengan Mobile Spa TWB.

PROVEN RESULT BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA TWB

Saya Aina Syaheera, dari Kuching Sarawak. Saya merupakan ahli TWB yang baru join tengah bulan lepas.

Umur 25 tahun, tetapi memikul tanggungjawab yang sangat besar & komitment yang sangat tinggi.

Saya dilahirkan di dalam keluarga sederhana di mana ayah saya tidak ada pendapatan tetap. Ibu saya seorang suri rumah.

Memang sejak kecil saya suka berniaga sebab saya suka “instant cash”. Tapi bukan skim cepat kaya ya. No no no! Prinsip ibubapa saya, you want it, you go and get it.

DARI KECIL BELAJAR HIDUP SUSAH

Jadi masa saya darjah 1, saya beli sticker digimon pelbagai saiz dalam 1 A4 tu. Harga RM 1. Sticker size kecil saya jual dengan harga 10 sen, sederhana 20 sen, paling besar 50 sen. Jadi dalam 1 A4 tu ada dalam RM3-4 saya dapat. Masa umur tu duit RM2 dah kira kaya.

buat duit dengan mobile spa 4

Darjah 2 saya jual rubber band untuk ikat rambut. Beli sepeket besar RM1, jual 5 getah 10sen. Ada la untung sikit untuk saya beli keropok lekor masa fardu ain.

Nak katanya, sejak kecil kalau saya nak apa-apa memang kena usaha sendiri. Bukan senang2 boleh minta pada ayah saya.

Macam2 yg saya jual masa sekolah rendah, menengah, universiti sampai sekarang. Nasi lemak, rojak buah, keropok, anti radiation sticker, planner, telefon, air minuman, food packs, memang macam2.

Tapi tak ada yang kekal sbb benda bermusim.

Contoh saya masa air Overdose viral dulu, jual overdose, untung. Tapi bila musim dah takda, 1 air sehari pun susah jual. Last2 air basi mcm tu je. Stock yang ada pun terpaksa di lelong sbb takda market.

Planner pun sama. Jual planner boleh guna untuk tahun tu je. Nak jual planner yang sama untuk tahun depan dah tak laku.

So 2 tahun lepas saya berniaga foodpacks untuk tampung kos yuran kursus Master di UNIMAS yang saya nak ambil. Saya memang kena usaha sendiri.

Waktu tu, nak kena hantar foodpacks ke office/rumah customer. Masa tu penat dia ya ampunnnn!

Bangun before subuh dah kena masak, lepas masak kena pack, lepas pack kena hantar, lepas hantar beli pulak barang untuk masak esok, balik rumah dah kena sediakan barang2 untuk masak esok pagi, tido lewat, bangun awal dan repeat cycle yang sama setiap hari.

Sampaikan ayah saya kecil hati sebab dia rasa saya dah takda masa dengan dia.

Ohh.. just for info, saya memang sangattt rapat dengan ayah saya. Sangat rapat.

BILA ‘BIAWAK’ BERBISIK

Cerita Aina lagi…

Kita dah tau kan yang TWB wujud sejak 2015, makna nya sejak 2015 la saya dengar pasal TWB. Tapi benda asing, jadi saya ignore.

Bila sepupu saya recommend untuk join TWB (masa tu tak silap RM99 je), pun saya ignore dengan alasan banyak commitment dan tak ada modal.

Betul orang kata, kalau hati tak berkehendak, cakap la apa pun, semua kita rasa tak boleh. Masa tu saya bukan tak yakin dengan bisnes mobile spa TWB, bukan saya tak percaya dengan sepupu saya, tapi saya tak yakin dengan diri saya sendiri!

“Eh, boleh ke aku nak berniaga”

“Ada tak org nak beli”

“Nanti pos sana sini orang annoyed”

“Nanti orang ingat aku desperate nak duit”

Macam2 dalam kepala pada masa tu. Semua jadi alasan.

Tak ada masa lah!

Tak boleh commit lah!

Tak ada duit lah!

PUSH FACTOR DAN BIG WHY MENGAPA MEMILIH KURSUS MOBILE SPA TWB

Nak dijadikan cerita, Februari awal tahun ni, ayah saya yang merupakan seorang yang aktif berbasikal ditakdirkan jatuh sakit. 😔

Saya tengok hari ni dia sihat, the next day till now dah tak boleh jalan. Totally bedridden, disable, OKU dan dependent. Income ayah saya totally dah tak ada. Pada masa tu saya memegang banyak status.

buat duit dengan Mobile Spa TWB
buat duit dengan Mobile Spa TWB

Kalau ikut logic, ada ke orang nak hire orang dan diberikan kelonggaran2 di atas? Mana mau nya. Rugilah company.

Jadi saya terfikir nak join TWB (Dah susah baru nak carik sumber).

Mula2 saya berfikir-fikir sendiri je. Nak fikir duit masa tu memang tak ada, ada pun untuk emergency.

SAAT JATUH CINTA DENGAN MOBILE SPA TWB

Jadi saya usulkan pada ibu saya. Ibu saya izinkan join TWB, tapi masalah yang sama. Mana nak carik modal dengan keadaan belanja keluarga yang besar pada ketika itu disebabkan ayah saya yang sakit. Keluar masuk hospital.

Saya mintak restu ibubapa saya, izin tunang saya, dan solat istikharah berulang2 kali. Makin hari makin kuat instinct saya nak join TWB tapi masih tak yakin pada diri dan potensi diri saya sendiri.

Antara alasan diri saya pada masa itu adalah 3 orang sepupu saya merupakan member TWB. Salah seorang tinggal di area yang sama dengan saya. Saya takut berebut customer (Sangat bersangka-sangka walhal Allah dah tetapkan rezeki masing-masing).

Second, saya kira demand di Sarawak tak akan sehebat di semenanjung kerana keadaan di Sarawak tidaklah sesibuk di semenanjung. So saya fikir, peluang akan kurang.

Ketiga, ada a few mobile spa yang dah lama bermula dan juga terkenal di kawasan saya. So competition mesti tinggi dengan demand yang tak seberapa. Bila fikir2 balik saya terus down. Nampak mcm tak ada harapan.

ALASAN! ALASAN! ALASAN AINA!

Malam tu saya reflect diri. Kalau fikir logic, circle semua orang tak sama. Sepupu saya, buat mobile spa under TWB, circle orang yang beliau kenal dan rapat tidak sama dengan circle saya.

MODAL BUKAN HALANGAN

Keesokkan harinya, saya hubungi Pn Affni untuk bertanya. Niat nya untuk bertanya je. Tak terfikir pun akan join. Tapi bila dah masuk preview yang ke brapa kali ntah, saya jadi excited.

“I MUST DO THIS, by hook or by crook”

buat duit dengan Mobile Spa TWB

Plus, seorang sepupu yang dah join TWB pun bagi semangat yang membara

Kalau nak cerita hal modal, kalau ikut logic, saya takkan pernah dapat pegang duit walaupun 1000 dalam tangan. Dapat duit, terus habis ke ubat-ubatan ayah saya. Dapat gaji, terus bayar itu ini. Jangan kata 1000, 300 pun susah nak ada on hand. Tapi bak kata pepatah, there’s a will, there’s a way. Bila kita nakkan sesuatu sangat2, by hook or by crook, kita akan dapatkan nya, betul?

 

buat duit dengan Mobile Spa TWB

Kalau ada emas, nak je saya pajak sebab dalam sebulan dua dah boleh tuntut balik. Tapi apakan daya, emas pun tak banyak.

Chat punya chat dengan Puan Ai, within that few days tu jugak saya terus buat payment RM1999 untuk kursus mobile spa TWB dan beli ticket ke KL dari Kuching, Sarawak.

Kenapa………….?

Bukan ke trainer TWB ada di seluruh Malaysia? Puan A pun ada offer saya untuk dia datang Kuching kalau nak dia sendiri train.

Yes, boleh. But that will take time. Kena tunggu queue and depends dengan jadual training. Tapi saya nak buat duit as fast as I can!

So duit tiket flight lagi! Bukan sikit-sikit kos kalau beli tiket last minute tau.

Duit celah mana saya korek? Tabung kahwin / Tabung emergency 😂. Ini memang berserah je kat Allah sbb yakin pada potensi mobile spa under TWB.

Lagipun saya dah minta petunjuk Allah dengan istikharah. Dan memang ini petunjuk yang saya dapat.

Pada cuti hari Malaysia, saya fly ke KL. Saya training pada 16hb Sept dan bercadang untuk launch pada 22th Sept.

Tapi malangnya pada hari tersebut, ayah saya di kejarkan ke hospital dan di admit ke wad lagi!

Jadi saya rasa kaki saya terikat. Takda masa, commitment banyak. Kerja, study, family, rumah. Saya jadi down. Padahal dah training, barang semua dah ada complete.

Ada 3 sifat yang buat saya kuat. Saya tamak, saya tak sabar dan saya suka ‘instant cash’.

Sebab saya tamak opportunity ni la saya sign up untuk mobile spa under TWB sebab senang2 boleh buat INSTANT CASH!

Sebab saya tak sabar la saya terus fly ke KL untuk training walaupun menurut Pn A, jadual training tengah penuh.

buat duit dengan Mobile Spa TWB

BERMULA PERJALANAN AINA SEBAGAI BEAUTICIAN TWB

Jadi pada 28hb September yang lepas, saya launch spa saya.

Jadi on the first day saya ada seorang customer je. Bagi saya it’s a good start.

buat duit dengan Mobile Spa TWB

buat duit dengan Mobile Spa TWB

Actually launch 28th, tapi ada customer yang dah tak sabar, datang sendiri pada saya on the 27th.

Hari pertama saya dapat RM109. Bila kita ada sistem yang kuat dan elok, kita tak perlu promo beria. Customer yang merasa servis kita bagus yang akan automatically spread the news around.

Sekarang saya kerja dengan masa yang flexible, income insyaAllah atas 2k sebulan dan ada masa untuk saya sendiri dan rumah.

Maximum sehari saya ada 4 customer. Tu pun saya buat lepas waktu bekerja dan hujung minggu sahaja.

Mula-mula customer akan opt untuk pakej yang paling murah, bila dia suka dengan cara dan servis yang TWB ajar tu, tengah2 facial dia akan mintak “upgrade” pakej.

Banyak kali customer saya yang nak ambik basic package yang harga puluh2 je, tengah2 facial bila dia rasa sedap kita layan dia bagai permaisuri dengan cara TWB ajar, dia terus upgrade ke pakej dekat nak 100.

Saya tak paksa, tak promo. Dia sendiri yang nak upgrade.

 

THE SKILSS & TEKNIK SPA SERTA CARA BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA TWB

Kata Aina diakhir perkongsian beliau…

Saya rasa tu saja sharing saya pada malam ni.

buat duit dengan Mobile Spa TWB

Semoga ia bermanfaat dan membuka mata pada semua yang kita semua mampu realisasikan impian kita.

Just minta pada Dia dan kita usaha sungguh-sungguh sampai dapat.

“Don’t wait for it to happen. Make it happen”
*****************************************************************************************************************************

Adakah anda terinspirasi dengan perkongsian Aina Syaheera dalam perjalanan beliau Berjaya buat duit dengan Mobile Spa TWB?

Berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Mobile Spa The Walking Beauty (TWB)?

Jangan tunggu lama sangat untuk sertai kami.

Jomlah sama-sama kita buat duit dengan Mobile Spa TWB sekarang!

Hubungi Shiemz dengan kadar segera di 012-606 0940. Tempat adalah terhad untuk setiap sesi!

buat duit dengan mobile spa logoLink berkaitan :

 

Related Post

About the Author:

Post a Comment