By September 7, 2018 1 Comments Read More →

Tambah susu badan bagaimana caranya

Nak tambah susu badan anda perlu tahu bagaimana teknik proses penghasilan susu badan itu berlaku

Tahukah anda nak tambah susu badan pun perlu faham dan tahu teknik bagaimana proses pengeluaran susu badan. Barulah proses penyusuan susu badan berjalan dengan lancar selama 2 tahun. Jangan risau.. releks… Anda risau sebab anda tak faham konsep yang betul untuk tambah susu badan. Sekali anda dah tahu dan  Shiemz pasti anda mesti happy gile!

tambah susu badan

Tak tahu bagaimana cara nak tambah susu badan? Risau susu badan drop bila dah masuk kerja? Sekarang anak minum susu makin banyak hingga tak terkejar demand?

Untuk memudahkan anda faham, anda bayangkan breast anda sebagai KILANG yang menghasilkan PRODUK (susu badan). Di dalam kilang mestilah ada pekerja untuk menghasilkan produk kan? PEKERJA tersebut dikenali sebagai HORMON PROLAKTIN. Pekerja yang akan hasilkan produk dan kemudian HORMON OKSITOSIN (Kenderaan berperanan sebagai pelancar pengaliran susu) yang akan melancarkan pengeluaran produk tersebut yang mana hormon ini melibatkan emosi mommies sekelian tau.

Jadi, untuk tambah susu badan kita perlukan hormon prolaktin untuk tambah susu badan kita. Bagaimana caranya Dalam kilang ada pekerja yang kerja shif, kenapa shif? Supaya penghasilan produk tu berterusan selagi ada demand. So selagi ada demand, produk wajib dikeluarkankan. Kita relatekan kilang ini dengan cara bagaimana nak tambah susu badan. Nak tambah susu badan Hormon Prolaktin mesti kerap berkerja dengan adanya Jadual Mengepam. Mommies tak boleh skip jadual mengepam tu tau. Penjadualan sesi mengepam memang wajib ada. Nak tambah susu badan mommies kena cukupkan 3 perkara ini:

  •  FOOD – bahan mentah yang terdiri daripada protein dan karbo
  •  EMOTION – jaga emosi ketika sesi perahan. Bila emosi tengah baik, hormon oksitosin akan terhasil. (HORMON OKSITOSIN=hormon yang melancarkan pengaliran susu)
  •  DEMAND – Bukan apa yang BABY MINTA TETAPI demand itu adalah berapa kali susu dikeluarkan. So banyak kali kita pam dan keluarkan susu, banyak jugak la kalori badan terbakar tanpa sengaja.

Ibu menyusu yang nak berdiet sangat untung sebab mempunyai keistimewaan macam nie. Lagi kerap mengepam lagi cepat turun berat badan.

SPECIAL TIPS TINGKATKAN PRODUCTION SUSU

  • 3x pump – susu susah nak naik
  • 4x pump – susu akan maintain
  • 5x pump – susu akan naik
  • 6x pump – susu badan TERPAKSA NAIK

tambah susu badanContoh jadual mengepam

Tahukah mommies kuantiti susu dipengaruhi oleh kekerapan bayi menyusu atau mommies mengepam menggunakan pam susu? Semakin kerap bayi menyusu/pam susu, semakin banyak susu terhasil. Jika mommies tak suka mengepam dengan kerap, mommies boleh panjangkan 1 sesi pam minimum 30 minit supaya demand kekal banyak walaupun kurang pam.

Selain itu, pengambilan bahan mentah juga sangat penting samada ia dari sumber protein atau karbo yang mana ia adalah milkbooster terbaik. Pengambilan makanan yang tepat boleh menentukan jumlah kandungan zat yang mana ia membantu untuk tambah susu badan disamping memenuhi demand bayi. Antara bahan mentah yang digalakkan ialah pengambilan suplemen iaitu makanan tambahan seperti Set Hamil dan Menyusu Shaklee.

tambah susu badan tambah susu badan

Jadi mommies semua fahamkan? Bayangkan aje breastfeed seumpama kilang yang menghasilkan produk. Dalam kilang perlukan Prolaktin (pekerja) dan Oksitosin (kenderaan) untuk melancarkan pengeluaran susu (produk). Kalau mommies semua faham, makanya senanglah mommies semua hasilkan susu nantikan. Bertambah-tambah susu badan dalam fridge nanti.

tambah susu badanPunyalah banyak susu, kena susun dan beli deep freezer baru

tambah susu badanTara.. Settled dapat simpan susu dengan jayanya. Alhamdulillah

Itulah yang terjadi pada Shiemz. Terpaksa beli deep freezer untuk simpan EBM. Alhamdulillah rezeki anak sentiasa ada. Mommies semua kena faham konsep, berusaha, tawakal dan berdoa. Semoga ada rezeki untuk anak-anak kita kan. Yang paling penting follow jadual pam, bahan mentah cukup, emosi kena selalu happy gembira dan positif!

Sekiranya anda berminat ingin mendapatkan Milk Booster Terhebat Shaklee, boleh hubungi Shiemz seperti contact number di bawah atau boleh terus order ➳ KLIK SINI

(Ini adalah Harga Retail/Runcit. Walaubagaimanapun, anda disarankan untuk mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE untuk mendapatkan harga yang mampu milik dalam masa yang sama anda mampu menjana income dengan Business Shaklee)

tambah susu badan

Konsultansi PERCUMA

Harga MAMPU MILIK

PELUANG PERNIAGAAN bersama SHAKLEE

Thanks for reading!!

Related Post

Posted in: Breastfeed

About the Author:

1 Comment on "Tambah susu badan bagaimana caranya"

Trackback | Comments RSS Feed

Post a Comment