By February 16, 2018 0 Comments Read More →

5 Bahan Utama Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee

Sekiranya anda sedang google rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee, anda adalah seorang pengguna yang bijak!

Rangkaian penjagaan kulit (skincare) YOUTH Shaklee
Sebenarnya memilih skincare yang tepat memang susah, memandangkan banyak skincare yang tumbuh bagaikan cendawan sekarang nie kan. Dalam 1 kilang, boleh producekan banyak produk skincare di pasaran. Jadi sebelum kita membuat pemilihan skincare yang sesuai dengan jenis kulit muka, apa yang perlu kita titikberatkan ialah bahan-bahan yang digunakan, jenis kulit wajah, bajet, berapa lama kewujudan brand dan juga ketahanan sesuatu produk.

Barulah anda dapat produk penjagaan kulit yang sesuai dengan jenis kulit wajah anda. Shiemz excited nak bagi korang semua terasa terlebih excited dengan produk skincare Set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee hingga korang mengigau tidur malam. Hehe.. Korang tahu kan yang set skincare Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee, baru je launch kat Malaysia. Kesemuanya ada 6 produk. Setiap produk set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee nie dirumus secara khusus untuk menangani masalah kesan penuaan.

Jadi untuk menangani masalah kesan penuaan nie, Shaklee dah buat produk skincare terbaik khas untuk orang Asia macam kita nie melalui penghasilan produk set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee. Apa yang penting untuk memilih skincare terbaik adalah bahan-bahan yang digunakan. Penting tu terutamanya kulit orang Asia macam kita yang terdedah dengan cuaca panas, pencemaran, tekanan kerja, masalah obesiti, peningkatan usia dan juga penghasilan radikal bebas yang menjadikan molekul oksigen yang stabil menjadi tidak stabil. Ini yang menyebabkan kedutan awal pada wajah kita tau.

Penjagaan Kulit YOUTH ShakleeAnda lihat kesan pada kulit wajah akibat penuaan. Beza kan? Ini yang menakutkan bagi seorang wanita.

 

Apabila kita semakin tua, perubahan akan berlaku ke atas kulit secara semula jadi:

  • Menjadi lebih kasar.
  • Menjadi kendur. Peningkatan usia mempengaruhi kadar kehilangan tisu elastik (elastin) di kulit hingga menyebabkan kulit menjadi kendur.
  • Menjadi lebih nipis (penipisan epidermis)
  • Menjadi lebih rapuh. Ini disebabkan oleh parut kawasan di mana epidermis (lapisan luar kulit) dan dermis ( lapisan tengah kulit) berkumpul.
  • Kulit menjadi lebih mudah lebam. Ini disebabkan oleh dinding saluran darah yang lebih nipis.

Apabila peningkatan usia berlaku, perubahan di bawah kulit juga menjadi semakin jelas, antaranya:

  • Kehilangan lemak di bawah kulit di pipi, dagu, hidung, dan kawasan mata boleh mengakibatkan kulit longgar, mata tenggelam, dan penampilan “rangka”.
  • Kerugian tulang, kebanyakannya di sekitar mulut dan dagu, mungkin menjadi jelas selepas umur 60 tahun dan menyebabkan kulit di sekitar mulut.
  • Kehilangan tulang rawan dalam hidung menyebabkan hujung hidung melonggar dan penekanan struktur tulang di hidung.penjagaan kulit YOUTH Shaklee
    penjagaan kulit YOUTH Shaklee

5 Bahan Utama yang terkandung di dalam Set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee :

  1. Lotus Japonicus dan Ekstrak Buah Schisandra Chinensis.penjagaan kulit YOUTH Shaklee

Bagi menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen dan menjadikan kulit lebih anjal, Lotus Japonicus adalah ramuan yang sangat penting . Ditambah pula gabungan bersama Ekstrak Buah Schisandra Chinensis untuk memberi lebih banyak nutrien dan tenaga pada kulit.

Di dalam DTX Complex, Buah Schisandra  digunakan untuk bantu regenerate sel hati. Jadi, penggunaan Youth Shaklee secara konsisten semestinya dapat bantu generate sel kulit.

 

  1. Muscadine Grapepenjagaan kulit YOUTH Shaklee

Muscadine Grape adalah ramuan yang paling power dalam kandungan produk Shaklee iaitu VIVIX! Dalam Vivix ada Muscadine Grape dan untuk kali ini Shaklee masukkan ke dalam YOUTH Shaklee pula! Amazing!!

Gabungan polifenol anggur muscadine berfungsi membaiki DNA dalam kulit anda sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Hebat sangat!

 

  1. Vital Repair® + Complex

Multi-paten Advanced Vital Repair + Complex menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosak kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

  1. Apple Cell Extract dan Gentle Vitamin Apenjagaan kulit YOUTH Shaklee

Bila adanya extract buah apple di dalam YOUTH Shaklee, maka penghasilan sel baru akan bertambah cepat lah. Bertambah remajalah kulit anda kan.

 

  1. Vitamin E dan Ekstrak Raspberi
    penjagaan kulit YOUTH Shaklee

Untuk mencerahkan dan mengurangkan penampilan garis dan kedutan pada kulit wajah, ekstrak raspberi perlu ditambah. Kesan akan menjadi lebih padu apabila ramuan utama didalam Radiance C + E memberikan 20% vitamin C dan E pada kulit.

Setiap kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable dan bebas pengawet.

Jom tonton video!

Berminat untuk mendapatkan Set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee? Jom hubungi Shiemz dengan segera!

Shaklee menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan semestinya lebih baik untuk anda semua sehingga Shaklee melakukan kajian yang cukup lama ke atas produk bagi menghasilkan produk semula jadi yang sangat luar biasa.

Shiemz telah memilih produk yang terbaik dan sudah tentu anda juga ingin produk yang terbaik bukan? Sekiranya anda berminat untuk memiliki Set Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee, hubungi Shiemz segera. Shiemz doakan anda terus kekal sihat dan sentiasa awek muda bersama Shaklee!

Carian berkaitan :

 

 

Related Post

Posted in: shaklee, YOUTH SHAKLEE

About the Author:

Post a Comment