By January 5, 2018 1 Comments Read More →

4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Hari ini berkesempatan nak berkongsi dengan korang semua berkaitan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee, memandangkan bulan ini ada promosi Minyak Ikan Omega Guard Shaklee kan.

Sebelum tu, Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Tidak dinafikan product minyak ikan terlalu banyak di pasaran yang boleh diibaratkan seperti cendawan yang tubuh merata-rata. Terlalu banyak sehinggakan ramai juga yang keliru nak membuat pilihan.

Tapi sebenarnya dah ramai yang menyedari bahawa Minyak Ikan Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik tau dan item produk yang menjadi pilihan buat masa kini.

Shiemz rasa ramai dah tahu kelebihan dan fungsi Omega Guard Shaklee nie. Walaubagaimanapun, Shiemz masih lagi nak ambil peluang nak bercerita sedikit sebanyak mengenai Minyak Ikan Omega Guard Shaklee pada korang semua.

Minyak Ikan Omega Guard

1) Tahukah korang Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA?
Sebenarnya di dalam tubuh kita EPA dan DHA mempunyai fungsi hebat yang tersendiri, yang mana keduanya mempunya peranan masing-masing.

Fungsi EPA

  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi

Minyak Ikan Omega Guard

Tugas DHA

  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

2) Proses Penyulingan Molekul Berperingkat?
Minyak Ikan Shaklee melalui proses penyulingan berperingkat untuk memastikan ianya selamat daripada logam berbahaya seperti plumbum,merkuri,arsenik,PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.

Proses penyulingan berperingkat dibuat adalah kerana kebanyakkan minyak ikan dipasaran mengandungi PCBs yang berbahaya dan boleh meyebabkan kanser.

Selain daripada memastikan ianya 100% selamat, proses ini juga:-

  • Memekatkan (concentrate) & menulenkan (purity) lemak Omega -3
  • Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat)
  • Mengurangkan bau dan rasa hanyir

3) Minyak Ikan Kecil di Lautan Dalam?
Minyak ikan Omega Guard Shaklee diambil daripada ikan-ikan kecil di lautan dalam yang sejuk kerana ikan-ikan dikawasan tersebut tidak terdedah kepada pecemaran & toksik seperti  merkuri.

Kajian juga menunjukkan bahawa ika dilautan sejuk mempunyai kandungan Omega-3 yag lebih tinggi

4) Bahan 100% Semulajadi

Minyak ikan Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada perasa & pewarna tiruan serta tiada bahan pengawet. Dan yang paling penting Minyak Ikan Omega Guard Shaklee adalah Halal.

Minyak Ikan Omega Guard
Apakah kebaikan yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee?

  • Melindungi Jantung Anda

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

  • Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

  • Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

  • Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?

Ibu Hamil

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Ibu Menyusu

  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

Kanak-kanak

  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan

  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Minyak Ikan Omega Guard

Orang yang sering dilanda masalah kesihatan

  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke

Antara customer feedback yang mengamalkan Minyak Ikan Omega Guard

Penutup

Jadi, apa pendapat korang setelah mengetahui serba sedikit mengenai Minyak Ikan Omega Guard Shaklee ni? Menarik kan? Inilah bezanya Minyak Ikan Omega Guard Shaklee dengan Minyak Ikan lain dipasaran kan. Banyak betul kelebihannya. Sebab itu ramai yang jatuh cinta dengan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee ni selepas cuba kali pertama.

Tak percaya tak apa tapi Shiemz cadangkan korang cuba. In sha Allah.. Pasti korang akan jatuh cinta. 😉

Bulan Januari 2018, Shaklee buat promo Minyak Ikan Omega Guard Shaklee Buy 3 Get 5% Off tau. Yang suka sangat makan daging, makan rendang, masak lemak elok la korang beli Minyak Ikan Omega Guard Shaklee sebab Omega Guard membantu mengelakkan dari masalah darah tinggi, kolesterol dan gout.

Dalam kehidupan kita nie biarlah kita mencari kehidupan yang lebih baik sihat yang berpanjangan. Duit banyak boleh cari tetapi bila kesihatan terjejas, ketika itu dah tak peduli berapa banyak duit berhabisan untuk kembali sihat kan.

Jadi sebelum sakit, baiklah kita mencegah daripada kita merawati. Sekiranya berminat untuk mendapatkan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee, boleh hubungi Shiemz dengan kadar segera dengan klik link ini => Order Omega

Wallahualam.

Minyak Ikan Omega Guard

Related Post

Posted in: shaklee

About the Author:

1 Comment on "4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee"

Trackback | Comments RSS Feed

Post a Comment