By January 22, 2018 0 Comments Read More →

Fungsi dan manfaat CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan

Apakah kebaikan dan fungsi produk terbaru Shaklee iaitu CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan kita. Mari kita selidik.
Adakah anda tergolong dalam golongan mereka yang disebut di bawah?

  • Rasa lemah dan tidak bermaya setiap hari
  • Kulit kusam dan tidak berseri
  • Mudah semput dan letih melakukan aktiviti seharian
  • Penjagaan pemakanan yang tidak seimbang
  • Mudah mendapat demam dan selesema
  • Kualiti tidur yang tidak teratur
  • Mempunyai masalah dengan kesuburan

CoQ-TROLL Plus

Tahukah anda bahawa anda kekurangan bekalan tenaga untuk melaksanakan aktiviti seharian? Shiemz rasa anda perlu bertindak dan memulakan langkah yang cepat bagi menangani masalah di atas. Bagaimana?

Bagi merawat masalah di atas, disarankan kepada anda untuk mengambil suplemen yang berunsurkan Coenzyme Q10 (CoQ10). Apakah fungsi Coenzyme Q10 (CoQ10) kepada tubuh badan kita?

CoQ-TROLL PlusCoQ-TROLL Plus

CoQ-TROLL Plus

TUBUH BADAN IBARAT SEBUAH KENDERAAN
Bagi memudahkan pemahaman anda tentang Coenzyme Q10 (CoQ10), anda boleh bayangkan tubuh badan kita seperti sebuah kenderaan. Yang mana di dalam tubuh badan terdapat sel-sel yang dikenali sebagai MITOKONDRIA (Enjin kenderaan).

Mitokondria (enjib kenderaan) sangat memerlukan Coenzyme Q10 (minyak petrol) untuk bergerak. Shiemz nak tanya anda, kenderaan boleh bergerak tanpa diisi dengan minyak petrol? Tak boleh kan?

Jadi sel-sel atau Mitokondria di dalam tubuh badan sangat-sangat memrlukan Coenzyme Q10 (CoQ10) sebagai minyak petrol untuk bergerak (tenaga). Lebih banyak Mitokondria dan Coenzyme Q10 (CoQ10) dalam tubuh badan kita LEBIH BANYAK TENAGA dalam tubuh badan dapat kita gunakan untuk melaksanakan aktiviti seharian.

CoQ-TROLL Plus

APA AKAN BERLAKU SEKIRANYA PARAS COENZYME Q10 (COQ10) MENURUN

Tahukah anda bahawa Coenzyme Q10 (CoQ10) telah wujud di dalam tubuh badan secara semula jadi dan ia dihasilkan di dalam hati. Tetapi paras paling banyak Coenzyme Q10 (CoQ10) terdapat di dalam jantung dan otak. Sebab itu, apabila kadar Coenzyme Q10 (CoQ10) menurun dalam tubuh badan kita jantunglah menjadi organ paling utama mendapat signal.

Namun kajian telah menunjukan bahawa mereka yang berumur lebih 30an, paras Coenzyme Q10 (CoQ10) akan mula berkurangan. Sebab itu mereka yang mengalami masalah kronik seperti darah tinggi, kencing manis, penyakit jantung, kanser dll, paras Coenzyme Q10 (CoQ10) di dalam badan akan menjadi lebih cepat menurun.

Jadi sel-sel dalam tubuh badan kita sangat sensitif dengan penurunan paras Coenzyme Q10 (CoQ10). Tahukah anda bahawa penurunan yang sedikit sahaja paras Coenzyme Q10 (CoQ10) dalam tubuh badan sudah cukup membuatkan sel-sel dalam tubuh badan menjadi lemah.

FUNGSI COENZYME Q10 (COQ10) KEPADA KESIHATAN

Di sini Shiemz ingin berkongsi tentang hasil kajian bagaimana Coenzyme Q10 (CoQ10) meningkatkan kualiti kesihatan tubuh badan kita.

CoQ-TROLL PlusLebih tinggi paras Coenzyme Q10 (CoQ10) dalam tubuh badan kita, lebih bertenaga dan cergas!

CoQ-TROLL PlusJantung adalah organ utama dalam tubuh badan kita dan mempunyai kandungan Coenzyme Q10 (CoQ10) paling banyak kerana ia berkerja tanpa henti yang mana ia berfungsi mengepam darah untuk oksigen.

CoQ-TROLL PlusMeningkatkan tenaga sperma dan ovum agar lebih berkualiti.

CoQ-TROLL PlusMelindungi kulit luar dari sinaran UV yang berbahaya dan Coenzyme Q10 (CoQ10) membantu baikpulih sel-sel kulit yang rosak

CoQ-TROLL PlusCoenzyme Q10 (CoQ10) membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid (pesakit Alzheimer) yang bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf. Mampu membantu dalam mengekalkan kesihatan sel-sel otak, meningkatkan memori serta lebih fokus.

TUBUH BADAN MEMERLUKAN 10MG COENZYME Q10 (COQ10) SEHARI ATAU 1 KAPSUL CoQ-TROLL PLUS

Coenzyme Q10 (CoQ10) ini ditemui lebih banyak di dalam organ-organ yang kuat berkerja, seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Jadi tubuh kita memerlukan 10mg Coenzyme Q10 (CoQ10) sehari. Yang mana boleh diperolehi dari makanan semulajadi  seperti daging, minyak soya, sardin, ikan tenggiri dan kacang tanah, dan organ dalaman haiwan seperti jantung, hati dan ginjal.

CoQ-TROLL Plus

Jadi agak mustahil kita nak mendapatkan Coenzyme Q10 (CoQ10) sebanyak itu kan? Cara yang paling mudah untuk mendapatkan 10 mg Coenzyme Q10 (CoQ10) ialah dengan pengambilan sebiji CoQ-Troll Plus Shaklee yang telah diformulasikan secara semulajadi di mana setiap kapsul CoQ-Trol Plus sangat mudah dimakan dan diserap ke dalam tubuh badan! Mudah kan?

CoQ-TROLL Plus

BAGAIMANA COENZYME Q10 (COQ10) DI DALAM CoQ-TROLL PLUS MEMBANTU MENINGKATKAN TENAGA

CoQ-TROLL Plus
CoQ-TROLL Plus
CoQ-TROLL Plus
Inilah produk terbaru Shaklee CoQ-Trol Plus. Kombinasi yang terbaik dari campuran 100mg CoQ, 2mg Resveratrol (dari tumbuhan polygonum cuspidatum root extract) dan 5mg Tokoferol. Bezanya CoQ-Trol Plus dengan produk CoQ yang lain adalah dengan pertambahan POLIFENOL ke dalam CoQ-Trol Plus. Kenapa POLIFENOL ditambah bersama CoQ10? Sebab dengan adanya POLIFENOL bersama CoQ10, POLIFENOL membantu meningkatkan Mitokondria (stesen janakuasa) bersama Coenzyme Q10 (energy booster) ke dalam setiap Mitokondria.

 

GABUNGAN TERBAIK : POLIFENOL + COQ10CoQ-TROL PLUS SHAKLEE

CoQ-TROLL Plus

Amacam? Best tak produk terbaru Shaklee CoQ-Trol Plus? Jom dapatkan order CoQ-Trol Plus dengan menghubungi Shiemz di talian 012-6060940. Consultation secara PERCUMA!

 

Carian berkaitan :

Posted in: shaklee

About the Author:

Post a Comment