By August 25, 2017 0 Comments Read More →

7 Sebab Vitamin C Terbaik Perlu Untuk Ibu Menyusu

VITAMIN C  Terbaik adalah antara vitamin yang penting dalam memenuhi nutrisi harian kita.

Walaubagaimanapun, dengan gaya pemakanan kita zaman kini belum tentu pengambilan sumber vitamin C Terbaik mencukupi. Terutamanya bagi mereka dikalangan ibu-ibu yang menyusukan anak.

 

Oleh itu, saya akan berkongsi 7 sebab mengapa ibu menyusu perlu mengambil vitamin C Terbaik dalam kehidupan seharian.

 1. Membentuk kologen – Vitamin C dalam penyusuan susu ibu mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.
 2. Kecantikan kulit – Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara teratur dan berterusan. Vitamin C boleh disalurkan secara konsisten bagi memastikan kulit bayi anda kekal cantik.
 3. Sebagai anti-oksidan yang kuat – Vitamin C merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.
 4. Meningkatkan sistem imun badan – membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.
 5. Membantu meningkatkan kesan pemulihan – membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.
 6. Mengelakkan terjadinya insomnia – Penyusuan susu ibu kebiasaannya berkait rapat dengan kurang tidur, dengan pengambilan vitamin C ia membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.
 7. Mengekalkan kolestrol sihat – membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarah dalam hidung dan kapilari dari darah.

Vitamin C Terbaik

Berdasarkan rujukan daripada Recommended Dietary Allowance (RDA), seseorang individu biasa perlu mengambil 90mg vitamin C Terbaik bagi lelaki dan 75mg bagi perempuan dalam sehari manakala ibu yang menyusukan anak pula disarankan 120mg sehari oleh National Institutes of Health. Bagaimanapun, untuk mendapatkan kesan optimum iaitu kesan terbaik kita perlu mengambil 500mg Vitamin C Terbaik sehari.

Antara keperluan Vitamin C Terbaik yang kita boleh dapati daripada pemakanan lain ialah :

Vitamin C Terbaik

Vitamin C adalah vitamin yang larut air, yang mana ia mudah disalurkan kepada bayi melalui susu ibu.

Kajian kesan pengambilan Vitamin C ke atas 25 orang ibu yang menyusu bayi telah dibuat. Yang mana hasil kajian tersebut menunjukkan bahawa jumlah pengambilan Vitamin C yang melebihi 1000mg sehari tidak mempengaruhi kandungan Vitamin C dalam susu ibu atau bayi.

Maksudnya pengambilan Vitamin C pada dos 1000mg sehari tidak menjejaskan kesihatan bayi. Istimewanya susu ibu, walaupun ibu mengambil vitamin C 10 kali ganda RDA untuk penyusuan, jumlah yang terkandung di dalam susu ibu adalah pada paras optimum mengikut keperluan bayi. Hebatkan kuasa Allah SWT.

Jadi,  pengambilan Vitamin C cara mudah adalah dengan mengambil Sustained Release Vitamin C daripada Shaklee yang mana ia membekalkan 500mg Vitamin C untuk melengkapi keperluan harian kita.  Istimewanya Vitamin C shaklee ini adalah kerana formula sustained release yang dapat membekalkan Vitamin C secara berperingkat dalam tempoh 5 jam selepas diambil. Ini adalah kerana bagi memastikan paras kepekatan vitamin C yang optimum di dalam darah sepanjang hari.

Untuk melihat review Set Menyusu Shaklee, sila klik di sini.

Amacam? Teruja tak dengan testimoni dan review dari ramai orang yang mengambil Set Menyusu Shaklee secara konsisten? Sekiranya anda berminat, boleh hubungi Shiemz dengan kadar segera okeh? 😉

Vitamin C TerbaikCarian yang berkaitan :

 • susu ibu
 • set bersalin shaklee
 • suntikan vitamin c
 • set berpantang
 • set menyusu
Posted in: shaklee

About the Author:

Post a Comment