By March 21, 2017 0 Comments Read More →

VIVIX Shaklee : Kaitan ‘Telomere’ Dengan Kesihatan

Ini masih berkaitan tentang kesihatan. Bila kita ingat tentang kesihatan, wajib kita ingat tentang VIVIX Shaklee. Sebagaimana yang kita sedia maklum VIVIX Shaklee mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA.

Badan kita sebenarnya terdiri dari berbillion2 sel yang membina tissue, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit. Dasyat kan?

Oleh itu penciptaan VIVIX adalah satu inovasi baru dan moden, tetapi masih mengekalkan 3 ciri utama iaitu semulajadi, berkesan dan selamat. Shaklee satu-satunya syarikat suplemen yang berjaya mengetengahkan hasil kajian dan penciptaan yang ulung ini. VIVIX mampu bertindak hingga ke sistem selular sel tubuh manusia. Ia terjadi melalui 4 cara bertindak iaitu :

Landmark Study Shaklee telah dijalankan ke atas pengguna VIVIX yang mengamalnya setiap hari selama 5 tahun.

Hasil kajian mendapati, 40% pengguna VIVIX yang mengambilnya dalam jangka masa lama ini lebih rendah kadar pemendekan ‘telomere’ di mana kepanjangan ‘telomere’ mereka seperti orang yang berumur 40 tahun.

‘Telomere’ lebih panjang, bermakna lebih awet muda dan lebih kurang risiko untuk penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan masalah jantung.

Apa itu ‘telomere’?

‘Telemore’ ni seperti topi yang melindungi kromosom & DNA. Semakin meningkat usia, dengan faktor persekitaran, stress dan penggunaan bahan kimia di sekeliling kita menyebabkan ‘telemore’ semakin lama semakin pendek. Bila ‘telemore’ semakin pendek, ia akan mati dan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit.

So, bagaimana kita nak pastikan ‘telemore’ sentiasa panjang? Amalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup sihat dan jangan biarkan diri kita sentiasa dalam keadaan stress. Paling mudah, amalkan pengambilan VIVIX Shaklee setiap hari!

Maka tidak hairanlah jika insan yang mengamalkan VIVIX Shaklee akan sentiasa bertenaga, kekal aktif dan kelihatan lebih muda!

Jom amalkan gaya hidup sihat dengan VIVIX Shaklee. Tawaran hebat buat anda!

BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE: 

  • Dapat Potongan 5% Diskaun Tambahan Bernilai RM40.00
  • Percuma Keahlian Seumur Hidup Bernilai RM69.00
  • Dapat Semula Bonus Tunai Daripada Shaklee Bernilai RM34
  • Penjimatan Hampir RM300.00 Keseluruhan

VIVIX Shaklee

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Jom hubungi dengan kadar segera!!

Posted in: shaklee, VIVIX

About the Author:

Post a Comment