By February 7, 2017 0 Comments Read More →

KALSIUM Ibu Hamil Dan Ketika Berpantang

Tahukah anda bahawa, KALSIUM sangat penting untuk ibu hamil dan ibu ketika berpantang?

KALSIUM penting untuk pembentukan atau perkembangan tulang dan gigi yang kuat, jantung yang sihat serta sangat penting untuk perkembangan otot dan saraf bayi.

Ketika hamil, segala KALSIUM yang ada pada ibu hamil akan berkongsi dengan bayi yang dikandung manakala selepas bersalin pula kalsium akan dikongsi bersama bayi ketika penyusuan.
Ini akan menjejaskan tahap kesihatan ibu hamil dan ibu berpantang pada masa hadapan untuk mendapat masalah Osteoporosis.

Kalsium Ibu Hamil dan Berpantang 3

Keperluan OsteMatrix bagi ibu hamil

Bagi seorang ibu hamil yang berusia 18 tahun ke atas memerlukan sekurang-kurangnya 1000 mg kalsium sehari (sebelum, semasa dan selepas bersalin) manakala bagi ibu hamil berusia 18 tahun ke bawah pula memerlukan sekurang-kurangnya 1300 mg sehari.

Kebanyakan ibu hamil tidak mengambil jumlah kalsium yang mencukupi di sepanjang kehamilan mereka. Perlu diingatkan, bahawa ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 4 kali hidangan produk tenusu atau makanan yang kaya dengan kalsium setiap hari.

Pengambilan kalsium ini perlu diteruskan sehinggalah bayi yang dilahirkan, semasa tempoh penyusuan dan sehinggalah bayi berhenti menyusu. Keperluan mineral ini amatlah diperlukan oleh tubuh bagi membantu menguatkan tulang dan mencegah dari hakisan tulang (osteoporosis) pada masa akan datang.

Bagi mendapatkan sumber kalsium yang baik, sebagai seorang ibu hamil boleh mencuba pengambilan susu dan lain-lain produk tenusu misalnya bijiran yang diperkaya dengan sumber kalsium seperti soya, yogurt, keju dan lain-lain.

Link berkaitan : Sakit belakang ketika hamil

 

Keperluan OsteMatrix bagi ibu berpantang

Kebanyakkan ibu yang sedang berpantang mengalami masalah sembelit terutamanya selepas melahirkan anak secara normal. Pasti ia menjadi satu trauma yang menyiksakan. Jadi apakah penyelesaian yang terbaik ialah mengamalkan OsteMatrix selepas bersalin atau ketika berpantang.

Bagi yang pernah mengalami pengalaman sebegini, perlulah bersedia dari awal bagi mengelakkan masalah sembeli ketika berpantang. Pengambilan Ostematrix secara konsisten sangat-sangat membantu.

Vitamin yang mengandungi kalsium magnesium dan vitamin D dalam OsteMatrix membantu melancarkan masalah pembuangan atau sembelit ketika berpantang. Nak membuang bukan lagi perkara yang perlu dirisaukan. Malah OsteMatrix juga membantu dalam menambahkan susu ibu. Best kan?

Kalsium Ibu Hamil dan Berpantang

Kandungan di dalam OsteMatrix

Setiap pengambilan tablet OsteMatrix, akan mengandungi:

  • 1000mg Kalsium
  • 400mg Magnesium
  • 400IU Vitamin D

Jadi, bagi anda yang ingin mengamalkan Ostematrix disarankan agar mengambil 4 biji sehari sebelum tidur untuk kesan yang terbaik. Selain itu Ostematrix merupakan tablet bersalut yang diformulasikan supaya mudah ditelan.

** Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.

Kalsium Ibu Hamil dan Berpantang 2

Testimoni Pengguna OsteMatrix

Ini adalah pengguna OsteMatrix sebenar. Kejayaan mereka adalah kebangaan kami.

Sekiranya anda sangat-sangat berminat untuk mendapatkan OsteMatrix Shaklee setelah anda mengetahui kandungan dan nilai sebenar OsteMatrix Shaklee, anda boleh menghubungi Shiemz untuk mendapat OsteMatrix Shaklee dengan harga yang berpatutan. boleh hubungi Shiemz seperti contact number di bawah atau boleh terus order ➳ KLIK SINI

(Ini adalah Harga Retail/Runcit. Walaubagaimanapun, anda disarankan untuk mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE untuk mendapatkan harga yang mampu milik dalam masa yang sama anda mampu menjana income dengan Business Shaklee)

THANKS FOR READING!!

Posted in: shaklee

About the Author:

Post a Comment