By November 7, 2016 0 Comments Read More →

Paracetamol Beralkohol?

Paracetamol pun ada alkohol!? Ya Allah, takutnya!

Kena lebih berhati-hati memberi ubat pada keluarga kita selepas ini yek. Sejak dua menjak memilih Shaklee sebagai nutrisi tambahan, jarang sekali Shiemz dan keluarga terkena penyakit terutamanya anak-anak.

paracetamol beralkohol

Sebelum mengenali Shaklee, memang kerap ke Klinik. Maklum la, ubat FREE sebab boleh claim company suami. Macam-macam jenis pil ada. Paracetamol, ubat selsema, batuk, migrain, senak perut dan etc. Hehe.. Dulu memang ‘ANTI-SUPLEMENT’. Tak pandang pun! Alhamdulillah, Allah SWT temukan Shiemz dengan SHAKLEE sejak 3 tahun lepas. Jarang bergantung dengan ubat-ubatan klinik lagi.

paracetamol beralkohol

Kenapa Supliment Shaklee penting dalam kehidupan kita seharian? Sebab suplemen Shaklee ni BUKAN UBAT tau. Shaklee adalah NUTRISI SEMULAJADI / NUTRISI TAMBAHAN untuk melengkapkan nutrisi yang kurang dari makanan harian kita. Yang pasti Suppliment Shaklee HALAL!

Kita kena ingat, ‘MENCEGAH penyakit lebih baik dari MENGUBATI penyakit’. Bila badan kita cukup nutrisi barulah imunisasi badan kita kuat untuk melawan penyakit yang datang supaya ia tidak menyerang lebih teruk lagi.

Anda pula bagaimana?

PERBEZAAN UBAT DAN SUPPLIMENT (MAKANAN TAMBAHAN/NUTRISI)

UBAT MAKANAN TAMBAHAN
  • Kita perlu ambil waktu sakit
  • Kita boleh ambil pada bila-bila masa kita suka
  • Ubat melawan penyakit
  • Suppliment mencegah penyakit
  • Memberikan kesan buruk kepada tubuh badan kita kerana ianya diperbuat daripada bahan kimia dan dadah yang boleh merosakkan buah pinggang juga boleh menyebabkan overdose jika mengambil berlebihan dan boleh menyebabkan kematian

 

  • Di perbuat daripada bahan semulajadi boleh di ambil lebih daripada 10 biji sehari dan perlu juga berhati-hati sebab di dunia moden ini terlalu banyak supplement di pasarkan yang di tambah dengan  bahan-bahan kimia, steroid dan hormon perangsang. Jikalau anda di luar sana mahu mengamalkan supplement pastikan supplement yang anda ambil terjamin selamat, berkesan dan semulajadi.
  • Merawat kesan sakit
  • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk pembesaran bagi kanak-kanak dan bagi orang dewasa merawat penyakit yang di perlukan oleh tubuh badan kita
  • Diambil Selepas kita sakit
  • Diambil sebelum kita sakit

Bentuk supliment Shaklee lebih kurang sama dengan ubatan yang lain cuma suplimen Shaklee dibuat dalam bentuk tablet, kapsul dan serbuk agar memudahkan kita makan dan setiap kandungan supliment telah disukat mengikut keperluan kita seharian. Jangan risau suplimen Shaklee boleh diambil setiap hari kerana keperluan suplimen Shaklee adalah sebagai nutrisi tambahan. Walaubagaimanapun perlu guideline yang betul dari Trusted SID / Nutritionist yang bertauliah.

UBAT DAN SAKIT BUAH PINGGANG

Ubat sinonim dengan penyakit buah pinggang. Sering kita dengar. Kerap mengamalkan ubat-ubatan dari hospital, klinik dan farmasi boleh mengakibatkan anda terkena penyakit buah pinggang. Apabila penyakit buah pinggang menjadi kritikal, kita perlu menjalani DIALISIS bagi mencuci buah pinggang sehingga bertahun-tahun lamanya.

Sebenarnya buah pinggang kita sangat sensitif dengan benda asing. Sebabnya kita kekurangan air ketika pengambilan ubat-ubatan, bagaimana buah pinggang kita nak memproses ubat-ubatan yang kita ambil. Sebab itu kita jangan terlalu bergantung dengan ubat-ubatan ini, kerana ia boleh memberi effect kepada buah pinggang kita.

Ada kajian menyatakan bahawa, painkiller atau paracetamol akan tersimpan di dalam badan kita selama 5 tahun. Jika kita mengamalkan pengambilan painkiller atau paracetamol setiap bulan, ubat tersebut boleh berkumpul dan tersimpan selama-lamanya sehinggalah buah pinggang kita ini tidak dapat berfungsi lagi dan jikalau kita ambil lebih dari 10 biji sehari boleh menggundang maut.

Berbeza dengan Suplimen Shaklee, ia semulajadi. Kita tak perlu risau, ambil lebih pun tidak memudaratkan. Suplimen semulajadi dari shaklee ini memang 100% semulajadi sebab ia mudah larut. Contohnya seperti ESP daripada kacang soya, Vivix dari anggur Muscadine, Collagen dari sisik ikan merah, Herblax dari daun senna, Omega dari minyak ikan laut dalam, dan semua suplimen Shaklee berasaskan 100% bahan semulajadi , mudah larut dan tiada kesan sampingan.

SAMPAI BILA PERLU AMALKAN SUPLIMEN SHAKLEE?

Bergantung kepada anda. Sekiranya anda rasa pemakanan anda 100% lengkap dengan nutrisi dan mineral yang diperlukan oleh badan mencukupi, anda boleh berhenti dari amalkan suplimen tetapi sekiranya dengan pengambilan suplimen kehidupan anda lebih baik, anda boleh teruskan.

Jadi, anda rasa cukup tidak nutrisi yang anda ambil setiap hari? (rujuk gambar di bawah). Tetapi sekiranya cara pemakanan anda (seafood, junkfood, fastfood) tidak betul, masakan anda tidak perlu suplimen tambahan dalam kehidupan anda seharian kan?

Piramid Makanan Sihat

Ditambah pula gaya hidup anda yang tidak betul seperti tidak bersenam, merokok, pencemaran udara dan lain-lain lagi, anda tidak sepatutnya menolak suplimen sebagai nutrisi tambahan dalam kehidupan anda. Untuk pengetahuan anda kebanyakan orang berpengaruh dan berpangkat di dalam Malaysia contohnya bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad juga mengamalkan suplimen semulajadi dari usia muda.

Cuba kita perhatikan dari segi cara pemikiran dan fizikal beliau masih lagi segar dan bertenga nak dibandingkan dengan orang seusia beliau yang tidak mengamalkan suplimen. Sudah tentu ada yang sudah nyanyuk, pelupa dan sebagainya. Sedangkan usia beliau sudah pun menjangkau 60an (ketika itu). Anda bagaimana?

ADAKAH SHAKLEE MEMBERI KESAN YANG BAIK KEPADA KESIHATAN SAYA

Jawapan Shiemz mudah. YA. Sebab Shiemz pengamal suplimen selama 3 tahun dan banyak kesan positif yang Shiemz dapat setelah mengamalkan suppliment terutamanya dari aspek kehidupan dan juga tahap kesihatan.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkan suplimen Shaklee, anda boleh menghubungi Shiemz segera dengan konsultansi percuma dan pendaftaran ahli Shaklee.

trusted SID

 Konsultansi PERCUMA

Harga MAMPU MILIK

PELUANG PERNIAGAAN bersama SHAKLEE

 Daftar Ahli Shaklee 1176644

Thanks for reading!!

 

Posted in: Uncategorized

About the Author:

Post a Comment