Archive for November, 2016

My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

My Review : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Salam Isnin buat semua rakan blogger. Shiemz doakan kalian dirahmati Allah SWT hendaknya. Semalam berkesempatan bawa anak-anak tengok movie ‘Upin Ipin Jeng Jeng Jeng’. Memandangkan dah start cuti sekolah kan. Anak-anak ajak tengok Movie Upin Ipin. So, tak nak mengecewakan diorang, ku pun order je la online. Senang mudah dan tak payah nak beratur kan. […]

By November 28, 2016 0 Comments Read More →
Setiap Fungsi Vitamin Shaklee Set Hamil, Bersalin dan Menyusu

Setiap Fungsi Vitamin Shaklee Set Hamil, Bersalin dan Menyusu

Saya tak perlu vitamin Shaklee ketika hamil, bersalin dan menyusu. Saya tak mahu makan vitamin Shaklee sebab takut baby nanti besar. Makan multivitamin je cukup ketika hamil ni, tak perlu banyak-banyak vitamin Shaklee. Rata-rata itulah kenyataan yang saya terima. Sebenarnya pengambilan vitamin Shaklee sangat-sangat penting ketika hamil untuk persediaan ketika bersalin dan baik untuk tumbersaran bayi […]

By November 25, 2016 10 Comments Read More →
Pengalaman Minum Air Gula dan Ujian Darah

Pengalaman Minum Air Gula dan Ujian Darah

Risiko kencing manis (diabetis) di kalangan ibu hamil sangat tinggi, sebab itu semua ibu hamil disarankan untuk minum air gula dan menjalani Ujian Darah (MGTT). APAKAH UJIAN DARAH (MGTT)? Ujian Ujian Darah (MGGT – Modified Glucose Tolerance Test) digunakan untuk mendiagnosis penyakit kencing manis (diabetis) terutamanya wanita yang sedang hamil. Ujian ini akan mengesan samada […]

By November 22, 2016 0 Comments Read More →
Multivitamin Shaklee (Nutrisi Tambahan) Terbaik

Multivitamin Shaklee (Nutrisi Tambahan) Terbaik

Mengapa badan kita memerlukan multivitamin Shaklee (nutrisi tambahan) terutamanya Multivitamin Vitalea Shaklee? Adakah anda pasti pemakanan yang anda ambil setiap hari memenuhi kriteria nutrisi yang diperlukan di dalam tubuh badan dan anda pasti tidak memerlukan multivitamin (nutrisi tambahan) dalam kehidupan anda seharian? Adakah anda jamin kandungan pemakanan yang anda sediakan masih sempurna nutrisinya? Sudah tentu […]

By November 20, 2016 3 Comments Read More →
Set Kurus Shaklee – Pakar Set Kurus Shaklee Terbaik

Set Kurus Shaklee – Pakar Set Kurus Shaklee Terbaik

Nak kurus dan sihat dengan Set Kurus Shaklee? Nak kurus dan sihat dengan Set Kurus Shaklee kena tahu cara pemakanan dan guideline yang betul. Kebanyakkan orang yang mengambil Set Kurus Shaklee, mengadu bahawa mereka menggunakan Set Kurus Shaklee masih tak berjaya menurunkan berat badan. Bila ditanya bagaimana jadual cara pemakanan yang diamalkan mereka, ternyata cara […]

By November 13, 2016 1 Comments Read More →
6 Cara Mudah Nak Kurus Dengan Karbohidrat

6 Cara Mudah Nak Kurus Dengan Karbohidrat

Nak kurus dengan karbohidrat tapi takut gemuk? Pernah anda terfikir bagaimana cara mudah nak kurus dengan karbohidrat? Adakah anda merasakan nak kurus dengan kaibohidrat sehari amat mengerikan anda? Secara jujurnya, perkara ini bukan menjadi satu kesalahan buat anda yang NAK KURUS DENGAN KARBOHIDRAT sebab dah bertahun lamanya anda hidup dengan adanya KARBOHIDRAT dalam pemakanan seharian anda. Sebenarnya KARBOHIDRAT […]

By November 10, 2016 0 Comments Read More →
Paracetamol Beralkohol?

Paracetamol Beralkohol?

Paracetamol pun ada alkohol!? Ya Allah, takutnya! Kena lebih berhati-hati memberi ubat pada keluarga kita selepas ini yek. Sejak dua menjak memilih Shaklee sebagai nutrisi tambahan, jarang sekali Shiemz dan keluarga terkena penyakit terutamanya anak-anak. Sebelum mengenali Shaklee, memang kerap ke Klinik. Maklum la, ubat FREE sebab boleh claim company suami. Macam-macam jenis pil ada. […]

By November 7, 2016 0 Comments Read More →
3 Doa Ajaib Ibu Bapa Buat Anak-Anak

3 Doa Ajaib Ibu Bapa Buat Anak-Anak

Sebagai ibu bapa apa yang diharapkan ialah ingin menjadikan zuriat yang dilahirkan menjadi seorang anak yang soleh dan solehah. In sha Allah. Bebaru nie Shiemz ada mendengar tazkirah ‘Live’ dari Facebook Ustaz Ebit Lew. Ia sangat bermanfaat dan setiap bibit ayat yang dikeluarkan bagi Shiemz mungkin membuatkan hati setiap ibu bapa itu tersentuh. Bagi Shiemz […]

By November 7, 2016 0 Comments Read More →
Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Pada mulanya tiada usaha dan sikap ambil mudah terhadap kenaikan berat badan ketika usia menginjak 34 tahun mengundang masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi dan bengkak hati. Gara-gara kenaikan berat badan sikit demi sedikit dari 65 kg ke 85 kg selama 10 tahun selepas perkahwinan, seorang bekas peserta Program Now Everyone Can Kurus Batch 3 yang dikenali […]

By November 5, 2016 2 Comments Read More →
Kenali Tekanan Darah Tinggi (Hypertension)

Kenali Tekanan Darah Tinggi (Hypertension)

Tekanan Darah Tinggi (Hypertension) adalah peredaran darah yang disebabkan oleh denyutan jantung  semasa tekanan yang dikenakan terhadap pembuluh arteri. Jangan ambil mudah bagi mereka yang menghidapi penyakit tekanan darah tinggi (hypertension) yang mana ia boleh membahayakan nyawa seseorang jika diambil mudah. Tekanan darah tinggi (hypertension) berlaku apabila tekanan darah meningkat naik secara tiba-tiba. Mereka yang […]

By November 4, 2016 2 Comments Read More →