By October 9, 2016 4 Comments Read More →

7 TIPS TURUNKAN BERAT BADAN ANDA!

 

Shiemz doakan kepada anda yang membaca blog Shiemz, semoga dirahmati Allah SWT hendaknya.

Sejak dua menjak nie ramai yang contact Shiemz bertanyakan bagaimana cara Shiemz Berjaya Turunkan Berat Badan sebanyak 23 kg.

Meh Shiemz share 7 TIPS Turunkan Berat Badan (Testimoni sendiri dan suami)

11052421_10204986275647993_8537977644686847096_n

 

  1. Kurangkan 3 perkara dalam permakanan 

    3 perkara ini yang Shiemz kurangkan dalam pemakanan. Iaitu :

Turun Berat Badan 1

  • Gula – seseorang akan mengalami pertambahan tenaga, namun setelah beberapa ketika, tahap gula di dalam darah akan turun sehingga membuat anda semakin ketagihan gula. Sebab itu pengambilan gula berlebihan akan merangsang selera kita untuk makan dan makan.
  •  Garam – Pengambilan garam yang tinggi secara tidak langsung menyebabkan gemuk air sebab garam akan membuatkan anda berasa haus dan akhirnya meningkatkan pengambilan cecair dalam tubuh.
  •  Bergoreng/Berminyak/Bersantan – Setiap makanan bergoreng/berminyak/berantan mengandungi kalori tersembunyi. Kalau kita makan di luar certain restoran mungkin menggunakan minyak yang mengandungi lemak tepu atau makanan digoreng dengan minyak yang berulang kali. Oleh itu kurangkan, skali skala nak layan okla ataupun kalau anda teringin sangat goreng sendiri makanan tersebut supaya kita boleh memilih sendiri minyak yang baik dan menyesuaikan dengan resepi kita. Faham ke faham? Sekiranya anda mengurangkan 3 perkara ini, In sha Allah anda berjaya Turunkan Berat Badan!!
  1. Jangan makan sambil menonton TV

Yang nie tak bagus. Jangan sambil menonton TV sambil mengunyah. Itu yang menyebabkan anda makan berlebihan terutamanya junkfood.

Turun Berat Badan 2

Ini yang membuatkan anda sukar untuk turunkan berat badan. Percayalah!

  1. Kekalkan jurnal makanan anda

Masa mula berdiet dulu, Shiemz akan kick in ape yang Shiemz makan dalam application Fitnesspal. So bila kita jurnalkan, kita sedar mengenai pengambilan kalori. Nak turunkan berat badan WAJIB anda kira berapa kalori sehari yang badan anda perlukan. Jangan main agak-agak sahaja. Takut terlajak pula, jadi bagaimana anda nak berjaya turunkan berat badan. Kan?

Turun Berat Badan 3

 

 

  1. Jangan berlapar terlalu lamaShiemz takkan biarkan perut Shiemz dalam mode kelaparan. Sebab tue Shiemz amalkan makan 5x sehari. Cadangan waktu meal :
  • Breakfast 7-8 pagi
  • Snack 10 pagi
  • Lunch 1-2 tengahri
  • Snack 4 ptg
  • Dinner 7-8 mlm

Turun Berat Badan 4

Bila kita makan kerap dan mengikut keperluan kalori kita sendiri akan meningkat tahap metabolism kita dalam badan. Nak turunkan berat badan WAJIB ATUR JADUAL PEMAKANAN ANDA!

  1. Minum banyak air

Minum air secukupnya. Wajib 3 liter sehari. (25kg berat badan = 1 liter air)

Turun Berat Badan 5

Barulah anda senang nak turunkan berat badan. Sebab dengan memperbanyakkan minum air, air membantu untuk meningkatkan tahap metabolisme dalam badan anda. Tak percaya tak ape, tapi buat sahaja!

  1. Sarapan waktu makan wajib

Ini sangat penting pada Shiemz sebabnya waktu pagi hingga ke tengahari tu badan sangat perlukan tenaga untuk berkerja.

Turun Berat Badan 6

Sarapan adalah hidangan yang paling penting untuk kita.

  1. Bersenam

Bersenam paling minum 3x seminggu tapi Shiemz selalunya layan 5x seminggu. Just 30 minit je sehari. Tapi perlu nak bersenam bagai nak rak.. Buat HIIT Training. 20 minit bersamaan dengan 1 jam berjogging.

 Turun Berat Badan 7

Lagi banyak terbakar nak dibandingkan kita berjogging, masa pun singkat aje.

Bersesuaian dengan kita yang tak cukup masa untuk bersenam. Ini akan meningkatkan metabolisma badan anda dan membantu anda untuk turunkan berat badan dan juga untuk mengekalkan berat badan anda untuk terus fit dan slim.

 

  1. Suppliment

Suppliment bukan ubat kurus yek tetapi supplement adalah

nutrisi tambahan dalam diet kita seharian. Sebab apa kita perlukan supplement? Sebab kita tak pasti adakah betul nutrisi harian yang kita ambil tue lengkap atau tidak.

Ye lah kadang-kadang kita tak sempat masak dan selalu makan luar, makan makanan segera ditambah pula dengan pelbagai pencemaran udara yang mendatangkan radikal bebas di dalam tubuh.

 
Meh Shiemz tunjuk 1 video kepentingan suppliment.
 
 

Suppliment apa yang Shiemz ambil? Sudah tentulah SHAKLEE. Why?

Shaklee – Always Safe

  •  Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin

 Shaklee – Always Green

  •  Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin

 Shaklee – Always Work

  •  USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
  • 50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa
  • panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil
  • multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.

 

Agen BAKAR

Untuk agen bakar lemak. Shiemz amalkan dua agen bakar lemak iaitu Lecithin dan Omega Guard. Kedua-duanya bertindak sebagai pembakar lemak.

Shiemz ambil 4 biji Lecithin dan sebiji Omega Guard sebelum workout. Kesan memang tak mengecewakan. Berpeluh-peluh. Kesan memang thorbaik! Tiada masalah ambil dua2 sekali. Memang disarankan. Antara Fat Burner yang sangat BERKESAN untuk turunkan berat bdan.

 

Agen DETOX

Berfungsi untuk mengangkut keluar lemak yang dibakar. Lemak yang dibakar oleh Lecithin dan Omega Guard akan diangkut keluar oleh agen detox ini. Jika menyusukan anak Shiemz cadangkan mengambil alfalfa.

Shiemz sendiri menyusukan anak dan mengambil alfalfa. Alhammdulillah dalam menyusukan anak masih boleh turunkan berat badan. Tapi Herblax jangan ambil ketika menyusu tapi disyorkan mengambil Ostemetrix yang mana berfungsi untuk merenggangkan otot usus.

Bangun pagi best je.. Terasa nak membuang tanpa rasa perut memulas-mulas. Bestkan?

Agen BINA

Certain orang bila nak turunkan berat badan, kulit akan mengeleber terutamanya bagi mereka yang tidak rajin bersenam. So,bila lemak terbakar lemak tinggalkan kulit yang menggelember apabila tiada agen bina. Jadinya Shiemz amalkan ambil ESP dan Chinch ketika breakfast dan Dinner.

Confirmed kenyang! Bezanya, kalau menyusu Shiemz selalu cadangkan ambil ESP sebab bagus untuk membantu penyusuan si ibu dan anak.

 
 

Ini testimoni diri sendiri tau. Shiemz berjaya turunkan berat badan 23 kg (83kg – 60kg) dan suami Shiemz pula berjaya turunkan berat badan 13kg (78kg – 65kg). Alhamdulillah.. Semua ini hasil dari pengambilan SET KURUS SHAKLEE dan guideline yang betul.

 

Shiemz doakan korang kurus dan sihat hendaknya. Dipermmudahkan segala urusan korang semasa menurunkan berat badan. Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan dan kekal sihat, boleh dapatkan SET KURUS SHAKLEE dengan kadar segera.

 ******************************************************

Hubungi Shiemz untuk:

 

 
Konsultansi PERCUMA
Harga MAMPU MILIK
PELUANG PERNIAGAAN bersama SHAKLEE
 
Thanks for reading!!
 
Jika anda
rasa entry ini bermanfaat untuk mereka yang lain, mohon anda click button SHARE
di Terima kasih.

Related Post

About the Author:

Post a Comment