By May 25, 2016 0 Comments Read More →

Preggy setelah turun berat 11 kg

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Shiemz doakan anda yg menjenguk ke blog Shiemz, dirahmati Allah SWT hendaknya.

Hari nie nak story sket tentang kawan lama Shiemz dah preggy selepas berjaya menurunkan berat badan dari 81.2 kg ke 70 kg. Alhamdulillah!!! Tahniah Sarah!! Happynyer bila tgk kawan² happy.


Yelakan, 2 tahun lebih menunggu. Kes beliau sama jugak dengan Shiemz. Berjaya turunkan berat badan then baru preggy. Shiemz dulu awal² 83 kg (selepas mkn pil hormon) then turunkan berat badan sehingga 70 kg baru preggy. 2 tahun lebey jugak menunggu.

Nie gara² beliau join Program Now Everyone Can Kurus (NECK) lah. Beliau habis Batch 12 (selama 60 Hari). Dan berjaya turun berat badan sebanyak 11 kg.


Nampakkan perubahan dia.. Slim melim kan.. Walaupun sebenarnya dia target nak cecah angka 6. Tapi rezeki jangan ditolak kan. Terimalah seadanya. Itu amanah Allah SWT yg lebih berharga. Selepas nie boleh berdiet kembali. In sha Allah..

Apepun, tahniah beb. Doakan ku menyusul pula..miahahhaha… Yela tue kan… Mana tahu..tetiba mood teringin nak baby lagi. Afiena pun dah setahun 10 bulan dah. In sha Allah….

Korang yg baca post nie, kalau berminat nak join Program NECK boleh PM Shiemz. Shiemz share info. Pastu korang pikirlah sampai bila pun nak pikir.. nak join atau tak.. Terpulang, nak KURUS tak boleh paksa. Hehe.. Wallahualam..

About the Author:

Post a Comment