MASKER & SCRUB WAJAH SENDIRI JER

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Terima kasih memberi ruang kepada diri korang untuk membaca blog Shiemz. TQ so much!
.

Shiemz nak story sket dengan semua kawan2 blogger. SHiemz buat masker & scrub sendiri tau. Hanya di rumah. Buat facial sendiri. Tapi kena rajin la. Nak tahu tak Shiemz guna ape? Haaaa… Jeng jeng jeng…. Shiemz menggunakan JAMU MODEN…. Yang telah diinovasikan menjadi tablet yg dinamakan sebagai ALFALFA COMPLEX.



.
Ingat JAMU MODEN Ingatlah ALFALFA COMPLEX!

.

Shiemz tahu mesti anda beli produk mahal2 kan tapi beli produk mahal2 sekalipun tapi x manfaatkan, xde maknanya. Shiemz amalkan Alfalfa Complex jerw tau. Sebelum nie memang amalkan makan Alfalfa utk pembuangan toksin dan milkbooster penyusuan susu badan. Alhamdulillahh.. Cenggini…
.





Meh Shiemz tunjuk caranya. So mudah shj dengan Alfalfa Complex. Cara-cara untuk Masker Alfalfa:


Step 1 = Ambil 3 biji Alfalfa (hancurkan atau tumbuk Alfalfa hingga hancur) dan dibancuh dgn sedikit air.
Step 2 = Sebelum disapu ke muka, Shiemz pastikan mencuci muka terlebih dahulu.
Step 3 = Kemudian, bilas muka dengan air suam bagi membuka liang-liang pori di wajah.
Step 4 = Sapukan masker Alfalfa yang siap dibancuh ke muka hingga leher, kecuali keliling mata tau.
Step 5 = Biarkan kering selama 30 minit
Step 6 = Bilas wajah anda dengan span basah yg dicelip dgn air suam.
.

Selepas buat confirmed kulit kita semakin tegang, lembut dan segar. Best! Amacam? Taknak try ke?
.
Actually, Alfalfa Commplex banyak khasiatnya. Antaranya :
.
Kawal Kolestrol
 1. Mengawal Kandungan Kolesterol Darah  Alfalfa mempunyai fungsi untuk mengawal kandungan kolestrol jahat dalam darah dengan cara mengeluarkannya terus dari badan. Insya Allah paras kolestrol dalam badan kita akan terkawal.  Jadi ini dapat mengurangkan risiko untuk kita mendapat penyakit jantung.
Mengatasi masalah pencernaan
2. Mengatasi masalah pencernaan  Ia berkesan dalam menghapuskan masalah pencernaan yang termasuk rasa loya, ulser perut, gastrik dan senak. Ini selain, alfalfa juga boleh membantu meningkatkan selera makan. Ia juga dapat mengubati penyakit sembelit kronik kerana kandungan serat yang terdapat didalamnya.
Menyingkirkan Toksin Dari Badan
 3. Alfalfa mempunyai sifat ditoksifikasi. Jadi dengan pengambilan Alfalfa kita dapat membuang toksin-toksin yang tidak diperlukan oleh badan. Toksin ni kebanyakannya kita ambil dalam makanan seharian kita tanpa disedari.
Menghilangkan ketagihan kolestrol
4. Menghilangkan ketagihan alkohol  Menghadapi masalah dengan ketagihan alkohol atau penagihan dadah? Adakah anda sedang mencari solusi yang lebih baik daripada ketagihan anda? Jadi, Alfalfa adalah apa yang anda perlukan. Terdapat satu fakta yang diketahui bahawa tumbuhan alfalfa boleh membantu orang yang mengalami ketagihan alkohol atau dadah.
Mengurangkan gejala monopos
5. Mengurangkan gejala menopos  Yang ni bagus untuk wanita, sebab Alfalfa juga didapati membantu mengurangkan tanda dan gejala-gejala menopos.
Tinggi kandungan Vitamin K
6. Vitamin K kegunaannya ialah macam pengalak pembekuan darah. Jadi jika kita ada luka ataupun pendarahan tu cepatlah luka tu sembuh.
Melegakan asma
7. Dapat melegakan asma  Sebenarnya orang dahulu kala telah mengunakan Alfalfa untuk memberi bantuan kepada orang yang mengidap asma dan lain-lain penyakit pernafasan. Menurut kajian, klorofil yang terdapat didalam Alfalfa dapat membantu mengatasi masalah ini.
Mencegah Kanser 
8. Kebolehan Alfalfa ini mungkin sukar untuk dipercayai, ia boleh membantu mengurangkan risiko berlakunya kanser. Ini adalah kerana kandungan asid amino dipanggil canavanine yang dapat mengawal pertumbuhan sel rosak. Alfalfa juga mempunyai kebolehan yang terbukti untuk mengikat karsinogen* dalam sel usus.
Sifat diuretik*
9. Alfalfa adalah diuretik, selain dapat meningkatkan metabolisma badan ia juga membantu dalam pencegahan penyakit buah pinggang dan mengalakkan penghasilan urin. Sifatnya yang diuretik ini juga membantu dalam pencegahan berlakunya jangkitan salur kencing atau kencing berdarah.
Untuk merawat Anemia*
10. Alfalfa telah dikenali untuk menjadi sangat berguna dalam rawatan anemia.
Begitulah khasiat alfalfa, JAMU MODEN.. Mudah sahaja bila ada Shaklee Alfalfa Complex. Dalam bentuk tablet je pun. So kalau kawan2 nak try, boleh pm Shiemz. Harganya murah aje harga kasih sayang pastu tahan lama plak tu. Berbaloi2..

Jangan lupa PM shiemz ok..

Posted in: scrub, shaklee

About the Author:

Post a Comment