By December 13, 2015 0 Comments Read More →

Orang GEMUK perlu M.E.S.T.I

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari ini Shiemz rasa nak share satu perkara sebab ramai yg pm Shiemz mengadu mereka susah nak turunkan berat badan dan cakap nak join Program NECK.

Ada antara mereka, yg tertanya-tanya kenapa mereka susah nak turunkan berat badan dan ada certainnya cakap susah nak istiqomah nak turunkan berat badan.

Ada yg cakap derang dah banyak kali cuba turunkan berat badan tapi xde HASIL. Dah macam-macam ubat kurus dah mereka cuba, memang turun tapi kemudiannya naik kembali.

Apa yang Shiemz boleh katakan, KESIAN! 

Anda kena ingat kalau orang lain mencuba dan terus mencuba berkali-kali untuk menurunkan berat badan, tanpa berputus asa tapi anda baru 2,3 kali mencuba dah cepat GIVE UP?

Anda kena ingat, nak menurunkan berat badan perlukan keyakinan dan keazaman dan juga pengorbanan. 

Seperti baby yg nak mula berjalan. Pernah tengok kan? Nampak tak perkembangan baby yg mula2 nak start berjalan. Baby nak start jalan mesti start berTATIH dulu itupun jatuh bangun kan? Tapi baby tak give up then baby try bangun dan bertatih kembali. Slow slow slow then terus melangkah laju. Kita yg melihat terus bertepuk tangan dan sebut “good baby!”. Baby pun terus langkah demi langkah dgn semangatnya dan seterusnya baby boleh berjalan semakin laju. Setiap hari praktice walaupun baby tahu adakalanya dia akan jatuh. Dan akhirnya baby boleh berlari-lari dgn konfiden. Masha Allah.. 

Omputih kata “PRACTICE PERFECT MAKE PERFECT”.

Nampak tak betapa kuatnya semangat baby tu nak dibandingkan kita yg dah dewasa nie. Cepat sangat mengalah. Cepat sangat give up. What the fishh?? Malu laaa…

Bak kata org Kedah “Awat la depa mudah sangat turun berat badan? Awat kami payah sangat?”. Sebenarnya nak kurus pun kena lihat NIAT kita. Adakah kerana pandangan mata org lain? Adakah kerana nak kepuasan sendiri? Adakah kerana Allah SWT? Kerana suami? Kerana nak sihat? Anda kena ingat, nak kurus pun kena ade REDHA ALLAH SWT. Kena mohon pertolongan dariNYA dalam setiap doa kita.

Macam Shiemz dan kawan2 dalam Program NECK pun bukan sebulan dua boleh turunkan berat badan. Kami juga ambil masa. Dan kami pun perlukan sokongan orang sekeliling. Dan kami jugak berjaya turunkan berat badan bukan mudah kalau tak kerana formula M.E.S.T.I.

Ape itu formula M.E.S.T.I.

Formula M.E.S.T.I ialah MENTOR, ELMU, SOKONGAN, TINDAKAN & IMPIAN. Jadi 5 elemen ini sangat penting dalam kejayaan menurunkan berat badan.

Jadi, nak menurunkan berat badan bukan mudah. Hari ini anda cakap nak diet, esok boleh kurus. No.. Niat kita bukan kurus semata tapi nak ubah LIFESTYLE YG LEBIH SIHAT

In sha Allah.. Dalam Program NECK anda dapat kenal pasti BIG WHY anda nak kuruskan badan. Dalam NECK jugak anda perolehi formula M.E.S.T.I yg diluar sana belum tentu anda dapat.

Anda usaha anda dapat dan Shiemz orang yg paling bahgia dapat bantu anda. Alhamdulillah.

Anda berazam untuk kurus dan sihat pada tahun baru 2016 nanti, boleh sertai Program NECK di Batch 12 pada Januari 2016. 

Boleh hubungi Shiemz di 
📲 012.606.0940
Info sihat di Channel Telegram
📡 https://telegram.me/coachshiemz

About the Author:

Post a Comment