By April 7, 2015 0 Comments Read More →

Bermula di Alam Maya Kini Bersua Muka

[THROWBACK ENTRY]

PERTAMA KALI BERSUA MUKA
========================

 photo Bismillah03.png

Assalammualaikum WBT

Cerita hari Ahad last week.

Kak Asainah, Balkis, Me, Siti Nor, Noraini & Kak Tun

Alhamdulillahh.. Kami peserta NECK Batch 1 dapat bersua muka bertentang mata dengan Coach dalam real life.
Pertama kali bersua muka dengan orang yang sentiasa berkongsi ilmu workout dan pemakanan hanya melalui alam maya amat mendebarkan..


Dalam fikiran, berdebarnya sebab 1st time bertemu di seminar NECK Coach nampak seperti seorang yang amat serious dan tegas. Tapi sebaliknya tidak..
Coach seorang yang sangat friendly dan funny. Maybe coach nak kami peserta NECK lebih selesa bersama beliau ketika workout. Kami faham, beliau kena bersikap tegas dalam tugasnya sebagai seorang coach alam maya. Supaya peserta tidak main2.


Semasa di gym, coach byk berkongsi ilmu workout. Sebelum ini kami peserta NECK mungkin lakukan workout dgn cara yg tidak betul. Alhamdulillah.. Kami mengambil peluang menimba ilmu sehabis boleh selama 2 jam di gym tu.
Kami beruntung dan happy sgt dapat ber’workout’ in real life bersama coach sehingga tak terasa dah 2 jam kami di Gym.


Memulakan aktiviti di Gym, coach arahkan kami naik treadmill selama 30 minit dengan speed 4 dan Incline 15.. Pheww…. Gilers penat…Peluh mencurah².. Rasa bergoyang kepala.. Maklom la pegi gym pun skali skala.. Hehe

Selepas itu Coach ajar buat Squat, leg raise, lunges, dan sit up yg betul.. Ade lagi beberapa jenis excercise tapi x ingat namanya.. heheh


Rasa puas hati dapat timba ilmu berworkout. Pasni boleh buat di rumah jer…
Apepun, thanks coach kerana sudi turun ke Shah Alam dan Taman Melati untuk berkongsi ilmu dengan kami. Kami akan gunakan sebaik mungkin ilmu yang diberi.
In sha Allah.. Kami peserta NECK ada plan nak berworkout bersama2 di gym skali skala selepas ini. Dan kalau diberi kesempatan lagi, kami nak import coach lagi. Thanks coach.. Tak serik berkongsi ilmu.

Thanks kawan-kawan di Group NECK Batch 1.. Korang memang osem!!

Coach yang sempoi mempoi… Tak loket ilmu workout..
Wallahualam..

About the Author:

Post a Comment