By February 16, 2015 0 Comments Read More →

Diet Challange Now Everyone Can Kurus, WOW!

 photo Bismillah03.png


Assalammualaikum WBT

Alhamdulillahh..

Syukur dapat sedut ilmu di Seminar Everyone Can Kurus by Empayar MariaFirdaus pada hari Sabtu 15hb jam 830 pagi di Selayang. 

Bukan senang dapat join Majlis Ilmu mcm nie. 

Bukan senang dapat bersua muka dengan insan-insan yang berjaya.

Bukan senang dapat berjumpa dengan orang yg sama VISI & MISI dengan ku! (Hihi)


Alhamdulillah…

Bersyukur sebab dah 2 minggu dalam program Now Everyone Can Kurus. Dan paling bersyukurrrrr……. Dapat turunkan berat badan sebanyak 1.6 kg selama tempoh itu.. Kenapa? Sikit ker? Hahaha… (psst.. suami turun 3.5 kg.. woow!)

How do you expect me as a breastfeed mum dapat turunkan berat badan?? Bukan senang seorang ibu yang menyusukan anaknya dalam masa yg sama sedang menjalani proses menurunankan berat badan. 


Sebagai seorang ibu yang pernah menyusukan anak (Kakngah) paling lama setahun setengah dan sedang menyusukan Afiena yg berusia 7 bulan, sering kali terasa lapar dan haus ketika @ selepas menyusu @ mengepam susu badan. Percayalah.. Bertanyalah kepada setiap ibu yang menyusukan anak2 mereka. Perut sentiasa lapar dan tekak sentiasa terasa haus. Memang kena kerap makan @ minum sebab susu akan berkurangan sekiranya kita tidak mendapatkan khasiat yg sebetulnya. 

Memang terasa GERAM bila tak dapat turunkan berat badan.. Shiemz akan berusaha lagi dan lagi. TARGET 10 KG 100 HARI! In sha Allah.. Amin amin Ya Rabbalalamin.. Yang penting KURUS dan SIHAT. 

PROSES PENURUNAN BERAT BADAN SELAMA TEMPOH 2 MINGGU

Based on pengalaman sebelum ini (penurunan berat badan) sebanyak 9 kilo pada tahun 2010. Ape yang shiemz belajar dari ilmu2 Kevin Zahri adalah pengiraan KALORI. Cuma Shiemz sekadar belajar dengan membaca ebook yg dikeluarkan oleh Kevin Zahri. Alhamdulillah berjaya dan ketika itu Shiem berjaya mengandungkan kakngah (menunggu sehingga 4 tahun)

Tetapi kali ini, pendekatan yang sama dilakukan oleh Master MariaFirdaus CUMA LEBIH DETAIL, LEBIH TELITI, LEBIH DIFAHAMI dan KOS MAMPU JOIN (hihi).
BMI | DCR | BMR : 

3 beradik yang sangat RAPAT


Online Coaching yang dilakukan melalui GROUP TELEGRAM. Yang mana kita dipantau oleh COACH ABANG KETAK & MASTER FIRDAUS (MENTOR SENAMAN & PEMAKANAN).


Setiap apa yang kita makan
Setiap apa yang kita minum
Setiap apa yang kita lakukan (aktiviti)

Semuanya akan dipantau oleh mentor2 ini. Walaupun ia dilakukan secara alam maya TETAPI KOMUNIKASI ANTARA MENTOR & PESERTA SEOLAH2 KITA BERADA DI ALAM REALITI. Caye tak? Percayalahhhhh….

Bayangkan, kita makan nasi setiap hari TETAPI berat badan boleh turun. Sebelum nie bila kita bayangkan diet, ia sinonim dengan NASI. NASI MENGGEMUKKAN…. Sebenarnya TIDAK!! 

Inilah yang kita nak tahu. Bagaimana cara penurunan berat badan itu berlaku walaupun kita mengambil nasi setiap hari dan pengambilan makanan sekerap 5 kali sehari.. Haha.. Believe it!


So, sekiranya anda nak tahu detail lagi berkaitan perkara ini (turunkan berat badan), kena ada MENTOR. Kita tak boleh faham dan belajar men’khindzir’ buta. 

Shiemz dah lalui dan antara rakan taulan yang join Program NECK nie, dah berjaya turunkan 5,6 kg selama 2 minggu. Antaranya :


Apa yang ditunggu lagi. Bukti dah ada. Pada semua kawan-kawan yg mempunyai VISI dan MISI yang sama seperti kami di Program Now Everyone Can Kurus Batch I, jangan membuang masa.. jangan berfikir terlalu lama. Shiemz akan pastikan impian Shiem dan kalian tercapai. Impian bukan sekadar KURUS tetapi impian untuk kekal SIHAT. In sha Allah..

So, pengambilan untuk Batch II akan bermula pada 1 Mac 2015. Boleh hubungi Shiemz melalui FB/ WASSUP / TELEGRAM 012.606.0940.


About the Author:

Post a Comment