Archive for November, 2012

Bawak bekal :)

Bawak bekal :)

السّلام عليكم و رحمة الله Sejak dua menjak berpindah opis ke Parlimen nie, memang agak ghajin gak la memasak.. Kalu leh hari² tapi menu xde la variasi.. Ulang² menu yg sama jer selagi encik suami x bising.. hehehhe… Nasi goreng utk breaksfast.. dah 2 hari Shiem masak.. bekal bawak g opis.. Hehe.. Encik somi pun […]

By November 30, 2012 1 Comments Read More →
Amiena ;)

Amiena ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Lama x story bab anak² shiem nie. Bebaru nie Amiena si kecik nie demam… Demam 2 hari x kebah².. jenuh dok tuam kepala dier.. x berbaju x berseluar.. berpamper jer… Nasib baik Sabtu ahad dier demam… Kalu tak jenuh nak ambek cuti plak… Semlam check² gigi dier ruper tumbuh lagik […]

By November 26, 2012 2 Comments Read More →
Perkara Yang Tidak Diduga ;)

Perkara Yang Tidak Diduga ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Hari Jumaat lepas ade Perjumpaan Bulanan Warga Parlimen. Shiem mang x baget langsung ade sesi perkenalan staff² baru. Giler neves.. Naseb bek hari tue teringat nak pakai baju yg vouge da vass sket kan dari hari biase. Adui.. ghase malu giler beb.. dah la 1 Parlimen tue.. Selalunya 1 Bahagian […]

By November 25, 2012 0 Comments Read More →
Khamis yg Membosan ;)

Khamis yg Membosan ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Bosan… Keje x banyak.. So kena cari keje sampingan… hehehe… Buat mase skrg keje maybe smp hujung tahun nie x banyak lawatan keluar/masuk. Keje² failing bagai tue keje² biase dari zaman berzaman. Mang keje hakiki.. Hehehe… melayan perasaan jer la… Kadang² ok.. kadang² x ok.. ntah hape yg aku pikirkan […]

By November 22, 2012 0 Comments Read More →
Soping From US..Sakan! ;)

Soping From US..Sakan! ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Mode soping mari. Jom soping…. Hehehe…. Dah lama x soping… Korang jgn mengata aku plak tauu… Bukan nak riak @ nak menunjuk tau… He he he… aku nie jenis bukan slalu soping. 4,5 tahun skali soping beria². So mood soping aku dah mari. Hasil rembatan online sahaja… hahhahaha.. Nie gara […]

By November 20, 2012 8 Comments Read More →
Farid Kamil Power! ;)

Farid Kamil Power! ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Hehe… Bukan nak bergosip ke ape.. Tapi nie positifly thinking. Diana Daniel dah pregnant. Giler kentang cepat tul kan… Leh geng ngan Fasha Sanda la kan… Heheheh… Ehem… Shiem pun ngah berusaha utk 3rd one.. Wallahualam.. kalu ade rejeki, alhamdulillah.. xmo tunggu² lagik… 😉

By November 19, 2012 5 Comments Read More →
Monday Bluess :)

Monday Bluess :)

السّلام عليكم و رحمة الله Monday bluess…. Dengan cuaca mendung, membuatkan diriku begitu malas mengadap kerja² yg ade depan mata. Walaupun keje tue seciput saje pun. Malas telah menguasai diriku. Hahaha… Biaselah kan.. semua org begitu… Sabtu ahad cuti macam x rase ape² sekejap bebenornya ghasenyer. Hari sabtu, ambek mood g berjimba sekejap ngan kawan […]

By November 19, 2012 0 Comments Read More →
Selamat Bertukar ;)

Selamat Bertukar ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Hari nie banyak mase free. So dok opis baru nie, keje ikut time… Time ade conference ke time ade lawatan keluar/masuk baru la bz. So shiemz nak story tentang opis baru. Alhamdulillah, start melapor diri di Parlimen Malaysia pada 22hb Oktober 2012. Shiem di tempatkan di Bhgn Antarabangsa dan Protokol. Kalu nak […]

By November 16, 2012 1 Comments Read More →
Doa Akhir Tahun & Awal Tahun 1433/1434H

Doa Akhir Tahun & Awal Tahun 1433/1434H

السّلام عليكم و رحمة الله Pejam celik pejam celik dah masuk 1434H. Alhamdulillah.. Allah SWT masih memanjangkan usia ku ini. Semoag diberi keberkatan dalam hidup ku dan keluarga ku. Dalam usiaku yg mencecah angka 3 nie, banyak lagi yg harus aku ubah.. Terlalu banyakkk!! Semoga Allah SWT memberiku kekuatan. Amin. So ini doa AKHIR TAHUN […]

By November 14, 2012 0 Comments Read More →
Weekend Activity ;)

Weekend Activity ;)

السّلام عليكم و رحمة الله Lamanyer rasanya aku x berupdate blog nie. Banyak sebab kenapa aku x sempat nak update blog. Firstly, aku bz yg teramat sangat mase keje di Bhgn Pengurusan Sumber Manusia, KPKK sebelum aku bertukar ke Parlimen Malaysia. Sibuk ngan 5S, sibuk ngan keje² tertangguh dll. 2nd, kat umah memang aku x […]

By November 12, 2012 1 Comments Read More →