KISAH KEHIDUPAN

INGATKAN ADAB ANAK DAN DUIT RAYA

INGATKAN ADAB ANAK DAN DUIT RAYA

Adab anak dan duit raya. Kalau Hari Raya mesti tak lupa dengan Duit Raya kan? Terutamanya anak-anak kita memang akan ingat pasal duit raya. Tak meriah hari raya tanpa duit raya. Tak gitu? Kadang-kadang kita ni lupa nak ajar anak dengan adab menerima duit raya. Tau sajalah anak-anak bila dapat duit raya, terlalu seronok dan […]

By June 11, 2018 0 Comments Read More →
Antara Adab dan Kesalahan Berhari Raya

Antara Adab dan Kesalahan Berhari Raya

Adab dan kesalahan berhari raya jangan diambil mudah. Eid Ul-Fitri atau Hari Raya Puasa adalah hari perayaan bagi semua umat Islam di atas kesyukuran dan nikmat yang Allah SWT anugerahkan kepada hambaNYA yang berjaya melakukan Rukun Islam yang ke 4 iaitu berpuasa di Bulan Ramadhan. Walau bagaimanapun menyambut Hari Raya haruslah berpandukan kepada Adab dan […]

By June 11, 2018 0 Comments Read More →
Cara Betul Pangkah Undi Semasa Pilihan Raya Umum (PRU)

Cara Betul Pangkah Undi Semasa Pilihan Raya Umum (PRU)

Cara betul Pangkah Undi semasa Pilihan Raya Umum (PRU) yang ke 14 Debaran 5 tahun sekali yang dinanti oleh semua rakyat Malaysia. Walaubagaimanapun satu perkara yang sangat dirisaukan oleh semua orang selain dari memilih calon yang tepat bagi menerajui pucuk pimpinan yang akan datang ialah cara betul pangkah undi semasa Pilihan Raya Umum (PRU) nanti. […]

SHAKLEE

Kebaikan B Complex Untuk Tubuh Badan

Kebaikan B Complex Untuk Tubuh Badan

Di dalam kehidupan kita seharian kita memerlukan Kebaikan B Complex tidak kira kanak-kanak ataupun dewasa. Banyak kebaikan B Complex yang perlu kita tahu kerana vitamin B memegang peranan penting dalam tubuh badan. Vitamin B mampu membantu pertumbuhan, perkembangan serta fungsi tubuh lainnya. Untuk kehidupan seharian anda sepatutnya tahu kebaikan vitamin B dan penting adanya ia […]

By June 13, 2018 0 Comments Read More →
Rahsia Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

Rahsia Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

RAHSIA UBAT KENCING MANIS PALING BERKESAN DIABETIS MELLITUS adalah Bahasa sainstifik bagi penyakit kencing manis yang merupakan salah satu penyakit daripada masalah metabolic. Banyak ubat-ubat kencing manis dikeluarkan bagi mengubati penyakit kencing manis tetapi bagaimana pendekatan yang paling baik bagi merawat penyakit ini. Dalam entry kali ini Shiemz akan berkongsi dengan anda SATU RAHSIA Ubat […]

By June 8, 2018 0 Comments Read More →
6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

Entry kali ini nak menceritakan 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa. Sudah tentunya kebanyakkan diantara kita yang berpuasa akan Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa. Terdapat 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa untuk 6 jenis ketidakselesaan tersebut ialah  pedih ulu hati, sembelit, letih/lesu, sakit kepala, dehidrasi dan juga pertambahan berat badan.  

By May 21, 2018 0 Comments Read More →

NOW EVERYONE CAN KURUS

Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Pada mulanya tiada usaha dan sikap ambil mudah terhadap kenaikan berat badan ketika usia menginjak 34 tahun mengundang masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi dan bengkak hati. Gara-gara kenaikan berat badan sikit demi sedikit dari 65 kg ke 85 kg selama 10 tahun selepas perkahwinan, seorang bekas peserta Program Now Everyone Can Kurus Batch 3 yang dikenali […]

By November 5, 2016 2 Comments Read More →
Bila kurus, tersubur pula

Bila kurus, tersubur pula

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Shiemz doakan semoga kalian yang membaca blog Shiemz dirahmati Allah SWT hendaknya.    Well, hari nie nak story dengan korang satu BERITA GEMBIRA yang Shiemz baru je terima semalam dari salah seorang bekas peserta Program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang berjaya menurunkan berat badan dan […]

By October 17, 2016 0 Comments Read More →
IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   .  Shiemz doakan anda kurus dan sihat.. Hari nie Shiemz nak share testimoni dari sorang kakak bekas peserta NECK Batch 16 dan 18.  . Alhamdulillah bersyukur sangat dapat membantu peserta² dlm Program Now Everyone Can Kurus. Ada diantara para peserta yang mempunya sakit darah tinggi, […]

By October 4, 2016 1 Comments Read More →

OTHER RECENT POSTS

Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Sayangilah jantung kita. Kebanyakan beranggapan penyakit serangan sakit jantung lebih cenderung menyerang lelaki tetapi hakikatnya serangan sakit jantung boleh berlaku kepada sesiapa saja tanpa mengira jantina. Mengikut Institut Jantung Negara (IJN) sebanyak 300,000 pesakit jantung menerima rawatan sakit jantung sebagai pesakit luar sepanjang tahun lalu. Manakala berdasarkan kajian Jabatan Perangkaan mencatatkan sebanyak 13.5 peratus kematian pada 2014. Ketua Pegawai […]

By May 18, 2018 0 Comments Read More →
Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Berpuasa, kekal bertenaga, susu tetap meriah! Inilah sahur ibu menyusu! Bulan Ramadhan bakal tiba tak lama lagi. Apa persediaan kita selain dari segi fizikal dan mental serta amalan kerohanian kita terutamanya bagi golongan ibu-ibu yang masih menyusukan anak? Sahur ibu menyusu sangat penting agar si ibu berpuasa terus kekal bertenaga tetapi susu tetap meriah. Ibu […]

By May 10, 2018 0 Comments Read More →
Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk timbang kati yang dikeluarkan oleh pengilang sangat banyak tumbuh bagaikan cendawan. Sebab itu ramai wanita diluar sana ingin menjadi founder produk skincare tanpa memikirkan atau menyelidik bahan yang dikeluarkan oleh pengilang produk kecantikan. Sebenarnya produk-produk timbang kati yang banyak yang dikeluarkan di Malaysia kebanyakkan skincare ‘Rebrand’ atau penjenamaan semula produk. Jadi siapa pun boleh […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →
Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare ke atas kulit pengguna. Apakah kesannya? Ramai yang telah mula mendapat Kesan Sampingan YOUTH Shaklee.  Antara feedback kesan sampingan selepas penggunaan produk ini ialah tampil dengan yakin dan selamat bilamana kulit wajah semakin berseri-seri, tidak kusam, tiada pori dan tiada lagi masalah blackhead/whitehead. Janji Shaklee adalah penjagaan kulit YOUTH bukan […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →