KISAH KEHIDUPAN

Cara Betul Pangkah Undi Semasa Pilihan Raya Umum (PRU)

Cara Betul Pangkah Undi Semasa Pilihan Raya Umum (PRU)

Cara betul Pangkah Undi semasa Pilihan Raya Umum (PRU) yang ke 14 Debaran 5 tahun sekali yang dinanti oleh semua rakyat Malaysia. Walaubagaimanapun satu perkara yang sangat dirisaukan oleh semua orang selain dari memilih calon yang tepat bagi menerajui pucuk pimpinan yang akan datang ialah cara betul pangkah undi semasa Pilihan Raya Umum (PRU) nanti. […]

Life Begin At Forty

Life Begin At Forty

Life Begin at FORTY? Apa yang selalu kita dengar tentang kenyataan ‘Life Begin At Forty’ adalah satu langkah kehidupan yang lebih enjoy. Yeke? Tapi kenyataannya ialah life begin at forty adalah satu kehidpan yang cukup matang dalam menempuh kehidupan, sudah merasai pahit manis asam garam sebuah kehidupan dan pastinya mereka yang telah menginjak ke usia […]

By March 20, 2018 0 Comments Read More →
My New Passion – Run!!

My New Passion – Run!!

Assalammualaikum WBT! Selamat pagi dan salam ceria buat semua rakan-rakan blogger yang dikasihi. Just nak sharing dengan korang, semalam Shiemz join Malaysia Women Marathon 2018 di Stadium Shah Alam dengan rakan Shiemz. Layan 5KM jer. Starting kan… Jangan gelojoh. Walaupun rajin juga Shiemz jogging tapi Shiemz selalunya layan 2.8KM jer dalam 26 minit macam tu.  

By March 13, 2018 0 Comments Read More →

SHAKLEE

6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

6 Cara Atasi Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa

Entry kali ini nak menceritakan 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa. Sudah tentunya kebanyakkan diantara kita yang berpuasa akan Rasa Tak Selesa Ketika Berpuasa. Terdapat 6 cara atasi rasa tak selesa ketika berpuasa untuk 6 jenis ketidakselesaan tersebut ialah  pedih ulu hati, sembelit, letih/lesu, sakit kepala, dehidrasi dan juga pertambahan berat badan.  

By May 21, 2018 0 Comments Read More →
Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Serangan sakit jantung – sayangilah jantung kita

Sayangilah jantung kita. Kebanyakan beranggapan penyakit serangan sakit jantung lebih cenderung menyerang lelaki tetapi hakikatnya serangan sakit jantung boleh berlaku kepada sesiapa saja tanpa mengira jantina. Mengikut Institut Jantung Negara (IJN) sebanyak 300,000 pesakit jantung menerima rawatan sakit jantung sebagai pesakit luar sepanjang tahun lalu. Manakala berdasarkan kajian Jabatan Perangkaan mencatatkan sebanyak 13.5 peratus kematian pada 2014. Ketua Pegawai […]

By May 18, 2018 0 Comments Read More →
Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Sahur Ibu Menyusu untuk kekal bertenaga dan susu meriah!

Berpuasa, kekal bertenaga, susu tetap meriah! Inilah sahur ibu menyusu! Bulan Ramadhan bakal tiba tak lama lagi. Apa persediaan kita selain dari segi fizikal dan mental serta amalan kerohanian kita terutamanya bagi golongan ibu-ibu yang masih menyusukan anak? Sahur ibu menyusu sangat penting agar si ibu berpuasa terus kekal bertenaga tetapi susu tetap meriah. Ibu […]

By May 10, 2018 0 Comments Read More →

NOW EVERYONE CAN KURUS

Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Kurus Dan Sihat Selepas Turun Berat Badan 18 Kg

Pada mulanya tiada usaha dan sikap ambil mudah terhadap kenaikan berat badan ketika usia menginjak 34 tahun mengundang masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi dan bengkak hati. Gara-gara kenaikan berat badan sikit demi sedikit dari 65 kg ke 85 kg selama 10 tahun selepas perkahwinan, seorang bekas peserta Program Now Everyone Can Kurus Batch 3 yang dikenali […]

By November 5, 2016 2 Comments Read More →
Bila kurus, tersubur pula

Bila kurus, tersubur pula

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Shiemz doakan semoga kalian yang membaca blog Shiemz dirahmati Allah SWT hendaknya.    Well, hari nie nak story dengan korang satu BERITA GEMBIRA yang Shiemz baru je terima semalam dari salah seorang bekas peserta Program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang berjaya menurunkan berat badan dan […]

By October 17, 2016 0 Comments Read More →
IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

IF YOU THINK WELLNESS IS EXPENSIVE, THEN TRY ILLNESS

 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   .  Shiemz doakan anda kurus dan sihat.. Hari nie Shiemz nak share testimoni dari sorang kakak bekas peserta NECK Batch 16 dan 18.  . Alhamdulillah bersyukur sangat dapat membantu peserta² dlm Program Now Everyone Can Kurus. Ada diantara para peserta yang mempunya sakit darah tinggi, […]

By October 4, 2016 1 Comments Read More →

OTHER RECENT POSTS

Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk Timbang Kati atau Rebranding Produk

Produk timbang kati yang dikeluarkan oleh pengilang sangat banyak tumbuh bagaikan cendawan. Sebab itu ramai wanita diluar sana ingin menjadi founder produk skincare tanpa memikirkan atau menyelidik bahan yang dikeluarkan oleh pengilang produk kecantikan. Sebenarnya produk-produk timbang kati yang banyak yang dikeluarkan di Malaysia kebanyakkan skincare ‘Rebrand’ atau penjenamaan semula produk. Jadi siapa pun boleh […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →
Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare

Kesan Sampingan YOUTH Shaklee Skincare ke atas kulit pengguna. Apakah kesannya? Ramai yang telah mula mendapat Kesan Sampingan YOUTH Shaklee.  Antara feedback kesan sampingan selepas penggunaan produk ini ialah tampil dengan yakin dan selamat bilamana kulit wajah semakin berseri-seri, tidak kusam, tiada pori dan tiada lagi masalah blackhead/whitehead. Janji Shaklee adalah penjagaan kulit YOUTH bukan […]

By March 27, 2018 0 Comments Read More →
Testimoni Produk YOUTH Shaklee Skincare

Testimoni Produk YOUTH Shaklee Skincare

YOUTH Shaklee Skincare adalah produk skincare yang 100% semulajadi (natural) dan DIJAMIN BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon, mercury. YOUTH Shaklee Skincare adalah produk INOVASI yang menggantikan skincare Nutriwhite & Enfuselle yang dijual oleh Shaklee sebelum ini. Setiap item dalam Set YOUTH Shaklee mengandungi bahan aktif YOUTH Complex, yang mana ia memberi kesan ke atas jerawat, […]

By March 19, 2018 0 Comments Read More →
Cara Jana Income Dengan Business Shaklee

Cara Jana Income Dengan Business Shaklee

Shiemz bermula dengan Shaklee pada 2011 tetapi bergiat aktif di dalam  men jana income dengan business Shaklee pada 2016. Lama kan.. Ruginya tak buat betul-betul dulu. Kenapa Shaklee? Sebab Shiemz melihat ramai rakan-rakan yang berjaya jana income dengan business Shaklee hingga mereka bergelar jutawan dan happy dapat melancong ke luar negara dengan menjalankan busines tanpa […]

By March 2, 2018 0 Comments Read More →