My New Passion – Run!!
By March 13, 2018 0 Comments Read More →

My New Passion – Run!!

Assalammualaikum WBT! Selamat pagi dan salam ceria buat semua rakan-rakan blogger yang dikasihi. Just nak sharing dengan korang, semalam Shiemz join Malaysia Women Marathon 2018 di Stadium Shah Alam dengan rakan Shiemz. Layan 5KM jer. Starting kan… Jangan gelojoh. Walaupun rajin juga Shiemz jogging tapi Shiemz selalunya layan 2.8KM jer dalam 26 minit macam tu.  

Posted in: Kisah Kehidupan
Cara Jana Income Dengan Business Shaklee
By March 2, 2018 0 Comments Read More →

Cara Jana Income Dengan Business Shaklee

Shiemz bermula dengan Shaklee pada 2011 tetapi bergiat aktif di dalam  men jana income dengan business Shaklee pada 2016. Lama kan.. Ruginya tak buat betul-betul dulu. Kenapa Shaklee? Sebab Shiemz melihat ramai rakan-rakan yang berjaya jana income dengan business Shaklee hingga mereka bergelar jutawan dan happy dapat melancong ke luar negara dengan menjalankan busines tanpa […]

Posted in: Jana Income
Harga YOUTH Shaklee Skincare dan Review 2018
By March 1, 2018 0 Comments Read More →

Harga YOUTH Shaklee Skincare dan Review 2018

Harga YOUTH Shaklee adalah sangat berbaloi kerana product skincare YOUTH Shaklee ini 100% bebas daripada bahan kimia seperti ‘paraben/merkuri’. YOUTH Shaklee Launching MARCH 2018 ini dan since YOUTH Shaklee tengah hot and spicy di pasaran sekarang, makanya ramai yang tertanya-tanya berapa sebenarnya harga YOUTH Shaklee dan nak lihat review pengguna yang mengambil YOUTH Shaklee sebagai […]

Posted in: shaklee, YOUTH SHAKLEE
5 Bahan Utama Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee
By February 16, 2018 0 Comments Read More →

5 Bahan Utama Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee

Sekiranya anda sedang google rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH Shaklee, anda adalah seorang pengguna yang bijak! Sebenarnya memilih skincare yang tepat memang susah, memandangkan banyak skincare yang tumbuh bagaikan cendawan sekarang nie kan. Dalam 1 kilang, boleh producekan banyak produk skincare di pasaran. Jadi sebelum kita membuat pemilihan skincare yang sesuai dengan jenis kulit muka, apa […]

Posted in: shaklee, YOUTH SHAKLEE
Rangkaian penjagaan kulit (skincare) YOUTH Shaklee
By February 7, 2018 0 Comments Read More →

Rangkaian penjagaan kulit (skincare) YOUTH Shaklee

rangkaian penjagaan kulit (skincare) YOUTH Shaklee Tahu tak korang, tahun lepas Shaklee hentikan jualan produk rangkaian penjagaan kulit (skincare) NUTRIWHITE dan ENFUSELLE? Tahu Tak? Dihentikan bukan disebabkan produk rangkaian penjagaan kulit (skincare) YOUTH Shaklee tak bagus tetapi sebenarnya Shaklee telah menghasilkan REVOLUSI BARU khas untuk rangkaian penjagaan kulit (skincare) Shaklee yang lebih POWER! Tahu tak […]

Posted in: shaklee, YOUTH SHAKLEE
Proses Ketika Ujian Pap Smear “Sakitnya!”
By February 6, 2018 0 Comments Read More →

Proses Ketika Ujian Pap Smear “Sakitnya!”

  Proses Ketika Ujian Pap Smear “Sakitnya!”, itu yang membuatkan kita sebagai wanita akan rasa berdebar kan? Sebenarnya tak sakit pun. Seriously, tak sakit. Shiemz dah lakukan 3 kali Ujian Pap Smear sebelum ini. Alhamdulillah. Memandangkan Shiemz sudah 10 bulan lepas bersalin, memang plan nak buat ujian Pap Smear ni. Kalau check up dekat Klinik […]

Posted in: shaklee
Fungsi dan manfaat CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan
By January 22, 2018 0 Comments Read More →

Fungsi dan manfaat CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan

Apakah kebaikan dan fungsi produk terbaru Shaklee iaitu CoQ-TROLL Plus kepada tubuh badan kita. Mari kita selidik. Adakah anda tergolong dalam golongan mereka yang disebut di bawah? Rasa lemah dan tidak bermaya setiap hari Kulit kusam dan tidak berseri Mudah semput dan letih melakukan aktiviti seharian Penjagaan pemakanan yang tidak seimbang Mudah mendapat demam dan selesema Kualiti […]

Posted in: shaklee
Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga
By January 18, 2018 0 Comments Read More →

Aktiviti Hujung Minggu Bersama Keluarga

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera bagi semua pengunjung ke blog Shiemz. Hari ni Shiemz nak story aktiviti hujung minggu bersama suami dan anak-anak baru nie. Baru nak update, kiranya macam throwback la. Hehe.. Sabtu baru nie selalunya kalau Sabtu, suami Shiemz ada aktiviti menganyuh basikal di Putrajaya Challenge Park (CPC), Putrajaya. Tapi memandangkan keadaan pagi […]

Posted in: Kisah Kehidupan
Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga
By January 17, 2018 0 Comments Read More →

Ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga

Assalammualaikum WBT dan good morning untuk semua pengunjung ke Blog Shiemz. Hari nie Shiemz nak share sikit berkaitan masalah ear discharge atau cecairan kekuningan dari telinga anak ke-4 Shiemz baru-baru ini. Macamana boleh jadi ear discharge atau Cecairan kekuningan dari telinga? Dari apa yang Shiemz perhatikan, ear discharge @ cecairan kekuningan dari telinga nie berlaku […]

Posted in: Kisah Kehidupan
4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee
By January 5, 2018 0 Comments Read More →

4 Fakta Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Hari ini berkesempatan nak berkongsi dengan korang semua berkaitan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee, memandangkan bulan ini ada promosi Minyak Ikan Omega Guard Shaklee kan. Sebelum tu, Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera. Tidak dinafikan product minyak ikan terlalu banyak di pasaran yang boleh diibaratkan seperti cendawan yang tubuh merata-rata. Terlalu banyak sehinggakan ramai juga yang […]

Posted in: shaklee